Ελλάδα: Γέμισε με λεφτά ο δρόμος, μετά από έκρηξη σε ΑΤΜ (Βίντεο & φωτο)

Ήταν 3 ακριβώς τα ξημερώματα όταν ο εκκωφαντικός θόρυβος ξεσήκωσε την περιοχή της Οβρυάς στην Πάτρα.

Οι δράστες χρησιμοποιώντας πιθανότατα συσκευή αερίου, ανατίναξαν το ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς που βρίσκεται στην λεωφόρο Δημοκρατίας στο Σούπερ Μάρκετ «Ανδρικόπουλος».

Το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης στην κυριολεξία καταστράφηκε, ενώ μπροστά στα πόδια των δραστών βρέθηκαν οι κασετίνες με τα χρήματα τα οποία αμέσως μάζεψαν, χωρίς ωστόσο να τα πάρουν όλα.

Στον δρόμο μπροστά υπήρχαν ουκ ολίγα 20ευρα, τα οποία άφησαν πριν εξαφανιστούν με αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία που ειδοποιήθηκε από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του tempo24.news οι δράστες ήσαν τρεις και το όχημα που χρησιμοποίησαν ήταν μάρκας opel astra. Φαίνεται δε οτι ο ένας κρατούσε καλάσνικοφ.

Αστυνομικοί έστησαν μπλόκα ενεργώντας ελέγχους σε οχήματα σε όλα τα σημεία απ’ όπου θα μπορούσαν να περάσουν οι δράστες, ενώ στη συνέχεια ισχυρές πιθανότητες για να κατευθυνθούν συγκέντρωναν η Περιμετρική οδός, όπου εύκολα είχαν πρόσβαση, η παλαιά εθνική οδό Πάτρας Πύργου καθώς και η οδός «111».

Για το λόγο αυτό, εκτός από τα μπλόκα που έστησε η Αστυνομία εντός των ορίων της Αχαΐας, ενημερώθηκαν και οι όμορες Αστυνομικές Διευθύνσεις προκειμένου να αναζητήσουν το αυτοκίνητο διαφυγής των δραστών, οι οποίοι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις  πρέπει να ήσαν τρεις.

Ωστόσο σαφή εικόνα για τον αριθμό των δραστών, τον τρόπο δράσης τους αλλά και την κατεύθυνση διαφυγής τους, οι αστυνομικοί θα έχουν μόλις επεξεργαστούν το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα που είναι εγκατεστημένο στο κατάστημα. Μάλιστα μία από τις κάμερες του καταστήματος βρίσκεται λίγα μέτρα μακρύτερα από το ΑΤΜ και είνα βέβαιο οτι έχει καταγράψει τις κινήσεις τους.

Λίγα λεπτά μετά την έκρηξη έφτασαν στο Σούπερ Μάρκετ υπάλληλος του καταστήματος το οποίο επίσης υπέστη σοβαρές ζημιές, όσο και υπάλληλος της Τράπεζας και φυσικά αξιωματικοί της Αστυνομίας.

Οι δράστες γνώριζαν;

Όπως όλα δείχνουν οι δράστες επέλεξαν την συγκεκριμένη ημερομηνία για να χτυπήσουν το ΑΤΜ διότι γνώριζαν ότι σήμερα είναι ημέρα καταβολής συντάξεων και κατά συνέπεια το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης θα είχε αρκετά χρήματα προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των συνταξιούχων.

Εκτιμάται επίσης πως επέλεξαν το συγκεκριμένο ΑΤΜ, διότι από αυτή την περιοχή ήταν εύκολη η διαφυγή τους προς διάφορες κατευθύνσεις υπολογίζοντας ότι μετά την ανατίναξη θα έπρεπε να κινηθούν με ταχύτητα αποφεύγοντας τους αστυνομικούς ελέγχους.

Εφόσον έχει συμβεί κάτι τέτοιο, δεν αποκλείεται οι δράστες να κινήθηκαν προς περιοχή εκτός Πατρών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί