Ε. Αχτσιόγλου: «Επιβεβαιώνεται η κατάργηση της 13ης σύνταξης και η απάτη της κυβέρνησης»

Υποσχέσεις για αυξήσεις σε συντάξεις, χωρίς ωστόσο να υπάρχει η αντίστοιχη χρηματοδότηση, εντοπίζει η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου στο νέο ασφαλιστικό που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση.

Στην ανακοίνωσή της η Έφη Αχτσιόγλου τονίζει ότι έτσι επιβεβαιώνεται η κατάργηση της 13ης σύνταξης και η απάτη της κυβέρνησης, με μείωση του εισοδήματος των χαμηλοσυνταξιούχων από το νέο ασφαλιστικό, όπως είχε καταδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ με τα παραδείγματα και τους πίνακες που έδωσε νωρίτερα στη δημοσιότητα..

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της Έφη Αχτσιόγλου στην τελική του μορφή του νομοσχεδίου «ο περίφημος “μηχανισμός στήριξης” με τον οποίο η κυβέρνηση υποστήριζε ότι δήθεν θα αντικαθιστούσε τη μόνιμη 13η σύνταξη, έχει διαγραφεί».

«Στη θέση του υπάρχει μια γενικόλογη διακήρυξη για πολιτικές κοινωνικής ασφάλισης, πρόνοιας, κοινωνικής αλληλεγγύης και υγείας» προσθέτει και τονίζει ότι «για το 2020 προβλέπεται η δαπάνη αυτή να είναι εντός των όσων ήδη έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό. Θυμίζω ότι στον προϋπολογισμό η ΝΔ ψήφισε ότι θα δώσει λιγότερα χρήματα για τις συντάξεις το 2020 απ’ ό,τι δόθηκαν το 2019».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί