Χειροπέδες σε ηλικιωμένο που προκάλεσε φωτιά στην Κρήτη

Συνελήφθη χθες 23 Ιανουαρίου, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κισσάμου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 78χρονος ημεδαπός ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια, σε έκταση 2,5 στρεμμάτων με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Βλάτος του Δήμου Κισσάμου Χανίων.

Ο φερόμενος ως δράστης ομολόγησε την πράξη του και κατ’ εντολή του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κισσάμου προχώρησε στον σχηματισμό Δικογραφίας και για τρεις ακόμα πυρκαγιές που έλαβαν χώρα στις 22-01-20, στις περιοχές Δραπανιάς Κισσάμου, στο χωριό Κάντανος και στην περιοχή Σπίνα του Δήμου Καντάνου Σελίνου, των οποίων τα αίτια διερευνώνται από το Ανακριτικό τμήμα της Υπηρεσίας.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, για εκτάσεις που κάηκαν από εμπρησμό με πρόθεση ή από αμέλεια, προβλέπονται βαρύτατες κυρώσεις για τους εμπρηστές, όπως αυτόφωρη διαδικασία, ποινή φυλάκισης, χρηματική ποινή, διακοπή της επιδότησης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, κήρυξη καμένης περιοχής ως αναδασωτέας με ταυτόχρονη απαγόρευση βόσκησης, καθώς και Διοικητικά πρόστιμα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί