Άννυ Παπαρρούσου: Θα ζητήσουμε εισαγγελική παρέμβαση κατά του βουλεύματος για τη δολοφονία του Ζακ

«Πώς είναι δυνατόν να αποδίδεται σε αμέλεια ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου όταν οι δύο καταστηματάρχες συνέχισαν να χτυπούν έναν ημιθανή άνθρωπο όπως και οι αστυνομικοί που έκαναν την σύλληψή του»;

«Πώς είναι δυνατόν να αποδίδεται σε αμέλεια ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου όταν οι δύο καταστηματάρχες συνέχισαν να χτυπούν έναν ημιθανή άνθρωπο όπως και οι αστυνομικοί που έκαναν την σύλληψή του»; Το οξύμωρο του παραπεμπτικού βουλεύματος για την άγρια δολοφονία του Ζακ, η συνολική ολιγωρία των αρμόδιων αρχών επί 16 μήνες και τα επόμενα βήματα των δικηγόρων της οικογένειάς του, ανέλυσε η Άννυ Παπαρρούσου μιλώντας χθες στην εκπομπή «ιστορίες που γράφουν Ιστορία» Στο Κόκκινο, με την Τζούλυ Τσίγκα.

«Μήπως τελικά δεν αξίζουν όλες οι ζωές το ίδιο»; Αυτήν την απορία εξέφρασε ο Νίκος Κωστόπουλος, με όλη την πίκρα για τον αδελφό του τον Ζακ που θα μπορούσε να ζει. Αναρωτήθηκε και πώς είναι δυνατόν να μην αποδίδεται το σωστό αδίκημα στους κατηγορούμενους, εφόσον έχουμε όλο το υλικό μπροστά μας, υλικό το οποίο τεκμηριώνει και η ιατροδικαστική έκθεση.

Το παραπεμπτικό βούλευμα που εκδόθηκε 16 μήνες μετά τη δολοφονία του Ζακ έχει τρομερά σφάλματα, με έντονη συγκράτηση στην απόδοση των κατηγοριών.

Η εισαγγελική αρχή μπορεί να πλήξει νομικά το βούλευμα και θα το ζητήσουμε αυτό με αίτησή μας. Στο βούλευμα, το δικαστικό συμβούλιο προχωρά σε μια σκέψη που δε μας καλύπτει, κάνει ένα άλμα που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι ότι οι κατηγορούμενοι συνέχισαν να χτυπάνε τον Ζακ και πέθανε κι αυτό είναι δυνατόν να αποδίδεται σε αμέλεια; Εννοώντας δηλαδή πως τόσο οι δύο καταστηματάρχες όσο και οι αστυνομικοί που χτυπούσαν έναν ημιθανή άνθρωπο δεν μπορούσαν να προβλέψουν ότι τα χτυπήματά τους θα τον οδηγούσαν στον θάνατο. Θυμίζω ότι ο Ζακ μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο, είχε ήδη ξεψυχήσει από τα χτυπήματα. Είναι προσβλητικό στη μνήμη του αυτό που γίνεται.

Εδώ και 16 μήνες βλέπουμε τα ίδια χαρακτηριστικά διαχείρισης της υπόθεσης που δε βοήθησε καθόλου στην διακρίβωση της αλήθειας. Μας λείπουν πολύ σημαντικά κομμάτια. Αν είχε βοηθήσει η αστυνομία θα ξέραμε γιατί μπήκε αυτός ο άνθρωπος φοβισμένος μέσα στο κοσμηματοπωλείο. Ακόμα και τα στοιχεία του Forensic Architecture δεν έχουν αξιοποιηθεί, σα να μην υπήρχε ενδιαφέρον. Μετά την παρουσίαση της έρευνας του Forensic Architecture η έρευνα έκλεισε. Τουλάχιστον μάθαμε την ταυτότητα του ανθρώπου με το κίτρινο μπλουζάκι που ήταν παρών από την αρχή κι ενώ η ΕΛΑΣ έλεγε πως δεν μπορεί να τον βρει, το FA τον εντόπισε σε τρεις ημέρες.

Ο ένας από τους δύο καταστηματάρχες, ο μεσίτης ενώ συνεχίζει τις προκλητικές αναρτήσεις, επιτέθηκε και στην δημοσιογράφο Αφροδίτη Φράγκου στο σημείο της δολοφονίας του Ζακ. Όλα αυτά θα χρησιμοποιηθούν στην δίκη που βάσει του νόμου πρέπει να γίνει «σε εύλογο χρόνο». Γεγονός είναι, πάντως, πως το παραπεμπτικό βούλευμα δεν ήρθε σε «εύλογο χρόνο», όπως και ότι οι δύο κατηγορούμενοι για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου είναι ελεύθεροι χωρίς καν σοβαρούς περιοριστικούς όρους.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί