Τζανακόπουλος σε Γεραπετρίτη: Αθλιότητα ιστορική, πολιτική, ιδεολογική, να ανακαλέσετε (βίντεο)

“Πάγωσε” την αίθουσα της Βουλής ο Γεραπετρίτης: «Ευθύνες της απλής αναλογικής για Χίτλερ και εμφύλιο» – Η απάντηση Τζανακόπουλου

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου για την δήλωση του υπουργού Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη που έφτασε στο σημείο να επιρρίψει την ευθύνη για την άνοδο του Χίτλερ, στην απλή αναλογική.

“Σας καλώ να ανακαλέσετε για λόγους ιστορικής ειλικρίνειας και ιστορικής ακρίβειας” είπε ο Δ. Τζανακόπουλος.

«Θέλετε να μου πείτε ότι δεν έφταιγε η Συνθήκη των Βερσαλλιών, ότι δεν έφταιγαν οι υπέρογκες αποζημιώσεις, οι ουρές του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, δεν έφταιγε ο αντισημιτισμός, η άνοδος του φασισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη, ένα συνολικότερο πολιτικό και ιδεολογικό κλίμα αλλά έφταιγε η απλή αναλογική. Πρόκειται για αθλιότητα, ιστορική, πολιτική και ιδεολογική, την οποία σας καλώ να ανακαλέσετε άμεσα».

Ο κ. υπουργός δεν δίστασε να αποδώσει και τον Εμφύλιο Πόλεμο στην Ελλάδα στην απλή αναλογική, άλλη μια άθλια ιστορική ανακρίβεια που δεν ανήκει πλέον στην σφαίρα του ιστορικού αναθεωρητισμού, αλλά στη σφαίρα μιας παραδοξολογικής ακροδεξιάς ρητορείας που ο κ. Γεραπετρίτης υιοθετεί στο πλαίσιο της υπεράσπισης της Ν.Δ. και του πρωθυπουργού του.

Αναφορικά τέλος «με τη δήθεν υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ που δεν πρόλαβε να νομοθετήσει την απλή αναλογική. Είχαμε πάρα πολλή δουλειά να αποκρούουμε το σαμποτάζ, την υπονόμευση που ερχόταν από εσάς και την παράταξή σας, την επιλογή σας να στηρίξετε τις ακραίες δυνάμεις που επέβαλλαν στην χώρα την χρηματοπιστωτική ασφυξία το πρώτο εξάμηνο του 2015. Είχαμε εξαιρετικά δύσκολη δουλειά να αποκρούουμε την υπονομευτική σας πολιτική όχι απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί γνωρίζουμε το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης που υλοποιήσατε, ήταν κίνηση και στρατηγικό σχέδιο εναντίον των συμφερόντων των πολιτών και της κοινωνικής πλειοψηφίας. Πολύ καλά κάναμε και αποκρούσαμε αυτό το σχέδιο και του αφήσαμε χώρο να αναπνεύσει».

Ο κ. Γεραπετρίτης όταν έλαβε το λόγο «τα μάζεψε» παρά τους υψηλούς τόνους.

avgi.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί