Σε καραντίνα και τρίτη πόλη της Κίνας από τον κορονοϊό – 20.000.000 οι αποκλεισμένοι

Συναγερμός έχει σημάνει και σε τρίτη πόλη της Κίνας, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού, με 20.000.000 πολίτες να βρίσκονται -συνολικά- σε καραντίνα. Αυξημένα μέτρα προφύλαξης για πιθανή εξάπλωση του ιού έχουν ληφθεί και στο Πεκίνο.

Η Ουχάν ήταν η πρώτη πόλη στην οποία εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα του νέου κορονοϊού, ο οποίος έχει προσβάλλει πάνω από 600 ανθρώπους ανά την υφήλιο, με 17 εξ αυτών να έχουν χάσει τη ζωή τους από τα συμπτώματα. 

Σύμφωνα με τη νέα ενημέρωση από τα κινεζικά ειδησεογραφικά δίκτυα, εκτός της Ουχάν αλλά και της Χουανγκάνγκ, σε καραντίνα έχει μπει και η πόλη της Εζού. Οι τρεις αυτές πόλεις έχουν συνολικό πληθυσμό 20 εκατομμυρίων κατοίκων, οι οποίοι είναι αποκλεισμένοι, με τις Αρχές να έχουν θέσει έκτακτους περιορισμούς στις μετακινήσεις, υπό το φόβο περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ακύρωση μεγάλων εκδηλώσεων στο Πεκίνο

Εδώ και μερικές ημέρες, η Κίνα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και ήδη στις μεγαλουπόλεις έχουν ληφθεί μέτρα για την προστασία των πολιτών, ενόψει των εορτασμών για την κινεζική πρωτοχρονιά. Ήδη στο Πεκίνο έχουν ακυρωθεί οι μεγαλύτερες εκδηλώσεις εορτασμών, καθώς ουδείς θέλει να ρισκάρει μέσω της συγκέντρωσης χιλιάδων ανθρώπων, ελέω του κορονοϊού.

Ο φόβος της… πρωτοχρονιάς

Ο ερχομός της αργίας για την έλευση του νέου έτους -σύμφωνα με το κινεζικό ημερολόγιο- έχει αυξήσει την ανησυχία στις παγκόσμιες υγειονομικές αρχές. Υπάρχει ο φόβος για επιτάχυνση της μετάδοσης του ιού, καθώς τις επόμενες ημέρες, εκατομμύρια άνθρωποι θα πραγματοποιήσουν ταξίδια στο εσωτερικό της Κίνας αλλά και στο εξωτερικό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί