Σ. Φάμελλος: Η ΝΔ ανοίγει, από την πίσω πόρτα, τη συζήτηση των διπλών εκλογών

«H ΝΔ δεν θέλει την ευρωπαϊκή κανονικότητα. Ας το παίζουν “μένουμευρώπηδες”. Δεν έχουν καμία σχέση με τον ευρωπαϊκό φιλελευθερισμό», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, σχο0λιάζοντας την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης για την επαναφορά της ενισχυμένης αναλογικής.

«Το επιχείρημα της μη κυβερνησιμότητας αναδεικνύει και κάτι πολύ πιο βαθύ και πιο επικίνδυνο. Θεωρεί η ΝΔ ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι ικανός να προστατεύσει και να περιφρουρήσει τη δημοκρατία μας. Και λέει ότι αν ακολουθήσουμε τη βούληση του λαού, θα οδηγηθούμε σε μη κυβερνησιμότητα», παρατήρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σχολίασε: «Έρχεστε εσείς δηλαδή, ως καλοί πατερούληδες να εξασφαλίσετε την κυβερνησιμότητα. Έτσι όμως καταδικάζετε τον ελληνικό λαό να μην είναι αυτοδύναμος. Η απλή αναλογική προσδίδει αξιοπιστία στο πολιτικό σύστημα και δίνει δύναμη στο λαό να περιφρουρήσει την ευημερία του. Η ΝΔ δεν θέλει να έχει δύναμη ο λαός».

Κατηγόρησε τη ΝΔ, εξάλλου, ότι «βάζει από την πίσω πόρτα τη συζήτηση των διπλών εκλογών, επειδή η κυβέρνηση δεν μπορεί να υλοποιήσει το πρόγραμμά της, που πέφτει η βιομηχανική παραγωγή, αυξάνεται ο δείκτης της ανεργίας, εκτίθεται στα διεθνή, εκτίθεται στο προσφυγικό».

«Εμείς το πώς αντιλαμβανόμαστε τη σύνθεση και τη συνεννόηση, το αποδείξαμε στην ψήφο των ομογενών, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η ΝΔ επιχειρεί τώρα να διαρρήξει ξανά τη συζήτηση στο πολιτικό σύστημα για να διαφωνήσουμε», είπε ο κ. Φάμελλος και τόνισε ότι «ιδιαίτερα με τις κυβερνήσεις της Δεξιάς, χρειάζεται να υπάρχει δημοκρατικός έλεγχος και απλή αναλογική, διότι αυτό θα μας προστάτευε από πολλά περιστατικά πολιτικής εξαπάτησης, όπως αυτή που επιχειρεί ο κ. Λιβάνιος και άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης».

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί