Μητσοτάκης: Μόνο με ακύρωση της συμφωνίας με την Τουρκία, πολιτική λύση στη Λιβύη

Τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός πως η Ελλάδα δεν προσκλήθηκε να συμμετάσχει στη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Νταβός.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός, κατά τη συζήτηση που είχε με τον καθηγητή Ιστορίας των Πανεπιστημίων Χάρβαρντ και Στάνφορντ, Νάιαλ Φέργκιουσον, παρουσία κοινού, μίλησε για τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης λέγοντας ότι αγνοείται το γεγονός ότι τα νησιά έχουν δικαίωμα για αποκλειστικές οικονομικές ζώνες.

Μεταξύ άλλων σημείωσε πως η συμφωνία δεν έχει αναγνωριστεί από τη λιβυκή Βουλή καθώς και ότι δεν είναι δυνατό να αναζητηθεί πολιτική λύση στη Λιβύη εάν δεν ακυρωθεί αυτή η συμφωνία.

Σε αυτό το μήκος κύματος, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε λάθος το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν κλήθηκε στη Διάσκεψη του Βερολίνου. Επίσης, εξέφρασε την εκτίμησή του ότι θα γίνει δεκτό το αίτημα της χώρας μας για συμμετοχή στις επόμενες φάσεις της διαδικασίας.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και τον EastMed σημείωσε πως στο τέλος της ημέρας θα πρέπει να παίξουμε με τους κανόνες του διεθνούς Δικαίου: «Εμείς παίζουμε με τους κανόνες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση βασίζεται στους κανόνες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί