Έφη Αχτσιόγλου: Οι συνταξιούχοι δεν θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους με το νέο ασφαλιστικό (Βίντεο)

«Τα χρήματα που έχουν προβλεφθεί να δοθούν στις συντάξεις το 2020 είναι λιγότερα κατά 200 εκατ. ευρώ από αυτά που δόθηκαν το 2019»

Το ασφαλιστικό είναι ένα βήμα πίσω ενώ θα μπορούσε δύο βήματα μπροστά ανέφερε η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου και επισήμανε ότι οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους.

«Τα χρήματα που έχουν προβλεφθεί να δοθούν στις συντάξεις το 2020 είναι λιγότερα κατά 200 εκατ. ευρώ από αυτά που δόθηκαν το 2019. Πρόκειται για ανάποδη αναδιανομή, καθώς με μία μικρότερη πίτα, έρχονται να επιλύσουν τα προβλήματα σε ό,τι αφορά τα ανώτερα κλιμάκια των συντάξεων αλλά στην πραγματικότητα κόβοντας από τους χαμηλότερους» σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1.

Όπως είπε, το ασφαλιστικό ήταν βιώσιμο με το νόμο Κατρούγκαλο. «Μπορούσαν να γίνουν κάποιες βελτιωτικές παρεμβάσεις χωρίς όμως να κόβονται χρήματα από τους χαμηλοσυνταξιούχους».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε με καυστικό τρόπο και τις διαρροές για το ασφαλιστικό, υπογραμμίζοντας ότι ο Γ. Βρούτσης κάνει τον τηλεπαρουσιαστή σε συγκεκριμένη εκπομπή ανά δύο Κυριακές. Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες διαρροές προκάλεσαν και την αντίδραση του δημοσιογράφου Γ. Παπαδάκη.

Η Έ. Αχτσιόγλου στάθηκε επίσης στην κατάργηση της 13ης σύνταξης, που οδήγησε όπως είπε στην αφαίρεση εισοδήματος από  τους χαμηλοσυνταξιούχους. «Οι συνταξιούχοι σε όλη τη χώρα αυτή τη στιγμή νομίζουν ότι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους, κάτι που δε θα γίνει» ανέφερε.

Σχετικά με τις εισφορές, έκανε λόγο για ένα απολύτως άδικο σύστημα. «Δεν είναι λογικό ένας που βγάζει 70.000 ευρώ να πληρώνει τα ίδια με έναν που βγάζει 7.000. Είναι χωρίς καμία λογική, χωρίς καμία αίσθηση δικαιοσύνης. Τελικά το 90% των ελεύθερων επαγγελματιών πληρώνει περισσότερα σε σχέση με το προηγούμενο σύστημα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας, η Έφη Αχτσιόγλου χαρακτήρισε την ανεργία το νούμερο ένα πρόβλημα του κόσμου. «Οι άνθρωποι εξακολουθούν να αναζητούν εργασία και δεν μπορούν να βρουν.  Όταν βρίσκουν εργασία, αυτή δεν έχει θεμελιώδεις κανόνες που θα έπρεπε να έχει, όσον αφορά τα ωράρια, τους μισθούς και την προστασία για να μπορούν να έχουν μία ισορροπία στην επαγγελματική και προσωπική τους ζωή» επισήμανε και αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη.

«Ο Δεκέμβρης είχε μία έκρηξη δεκαετίας στην ανεργία σε ό,τι αφορά τους ανέργους στον ΟΑΕΔ που αναζητούν εργασία. Υπήρχε επίσης το τελευταίο εξάμηνο μία έκρηξη στις απολύσεις και στη μερική απασχόληση. Υπάρχει μία πολιτική στην εργασία που πάει προς τα πίσω την αγορά εργασίας. Την πάει προς το χειρότερο…».

Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί