Ξανά μαύρα τα νερά ποταμού στην Κρήτη – Μαύρα ζουμιά καταλήγουν στη θάλασσα (Βίντεο & φωτο)

Υπάρχουν οι ενδείξεις πως για το πρόβλημα ευθύνεται ο Δήμος και όχι το Πυρηνελαιουργείο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο πρώην ΧΑΔΑ

Πρόκειται για ένα πρόβλημα σοβαρό, γνωστό σε όλους που τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρεί την Ιεράπετρα και όμως λύση επί της ουσίας δεν βρίσκεται.

Σε λιγότερο από ένα μήνα τα νερά του Αλμυρού Ποταμού έγιναν μαύρα ξανά, με τα ζουμιά να φτάνουν ως τη θάλασσα και απαντήσεις για το τι ακριβώς συμβαίνει ακόμα δεν έχουν δοθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Δείγματα για αναλύσεις είχαν παρθεί από τον Δήμο Ιεράπετρας με τα αποτελέσματα να αναμένονται από μέρα σε μέρα ώστε να φανεί ποιος φταίει για το πρόβλημα αλλά και το κατά πόσο τα λύματα αυτά είναι τοξικά και επικίνδυνα.

Περσινές μετρήσεις είχαν δείξει πως τα ζουμιά προερχόταν από στραγγίσεις στο χώρο του πρώην ΧΑΔΑ, γιαυτό και φτιάχτηκε μια πρόχειρη δεξαμενή, όμως πλέον είναι φανερό πως τόσο η δεξαμενή δεν είναι στεγανή, ενώ δέχεται και λυματολάσπη από τους βιολογικούς καθαρισμούς όλου του Δήμου Ιεράπετρας, όπως φαίνεται στο βίντεο και τις φωτογραφίες του Ράδιο Λασίθι. Έτσι λοιπόν και φέτος υπάρχουν οι ενδείξεις πως για το πρόβλημα ευθύνεται ο Δήμος Ιεράπετρας και όχι το Πυρηνελαιουργείο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο πρώην ΧΑΔΑ κάτι που μένει να αποδειχτεί από τα αποτελέσματα από πολλά δείγματα που έχουν παρθεί τις περασμένες ημέρες.

Το θέμα γνωρίζουμε πως απασχολεί ιδίαίτερα τις υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας τις τελευταίες ημέρες, συνεργεία του Δήμου έχουν βρεθεί επανειλημμένα στο σημείο προσπαθώντας να καταλάβουν τι προκαλεί το πρόβλημα, ενώ την ερχόμενη Παρασκευή έχει προγραμματιστεί συνάντηση στην Ιεράπετρα στην οποία θα παρευρεθούν αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας για να γίνει συζήτηση αποκλειστικά για αυτό το θέμα.

Δείτε το σημερινό ρεπορτάζ του Ράδιο Λασίθι που βρέθηκε σε όλα τα σημεία και ακούστε όσα είπε ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Περιβάλλον, Ανδρέας Παπαδοπετράκης αλλά και ο Παναγιώτης Μπαλοθιάρης, πρώην μέλος του Περιβάλλον.

Ράδιο Λασίθι

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί