Στο «Μινωϊκό Μονοπάτι» θα περπατήσει ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου

Σε μια από τις κύριες αρχαίες εισόδους της βόρειας Πεδιάδος με το οροπέδιο Λασιθίου,το λεγόμενο ‘Μινωϊκό Μονοπάτι’, θα περπατήσει την Κυριακή στις 26-1-2020, ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει αναλυτικά:

Η πορεία μας θα ξεκινήσει από το χωριό Κασταμονίτσα(υψόμ.520μ).Θα περάσουμε το χωριό και από χωματόδρομο θα φθάσουμε στα απομεινάρια αρχαίου υδραγωγείου όπου περνούσε το νερό για την αρχαία Λύκτο.Στην συνέχεια πάλι από χωματόδρομο θα φθάσουμε στο ξωκλήσι του Αγ.Γεωργίου(υψόμ.490μ).Από εδώ ξεκινάει το καταπληκτικό πλακόστρωτο καλντερίμι το οποίο αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα του νησιού μας.Σ’ αυτό θα συνεχίσουμε την πορεία μας και ανηφορίζοντας ομαλά-ομαλά,θα φθάσουμε στου ‘Τσούλη το Μνήμα'(υψόμ.950μ).
Εδώ θα χωριστούμε σε δύο ομάδες.
Η Α’ Ομάδα, θα συνεχίσει ακόμα λίγο μονοπάτι κατηφορικό και λίγο χωματόδρομο και θα τερματίσει στην περιοχή ‘Χώνος’ του Οροπεδίου Λασιθίου(υψόμ.820μ).
Ω.Π.  4   Β.Δ.   1
Με το λεωφορείο για επίσκεψη στη μονή Βιδιανής και στην συνέχεια μετάβαση στο Σελί Αμπέλου για συνάντηση με την Β’ Ομάδα.

Η Β’ Ομάδα θα συνεχίσει από μονοπάτι και ανηφορίζοντας λίγο θα περάσει τον όγκο του ‘Λουλουδάκι'(υψόμ.1100μ) και στη συνέχεια κατηφορίζοντας θα τερματίσει στο ‘Σελί Αμπέλου'(υψόμ.900μ), στην είσοδο του Οροπεδίου Λασιθίου στον κεντρικό δρόμο.
Ω.Π.  5:30  Β.Δ.  1
Συνάντηση με την Α’ Ομάδα και φαγητό όπου κανονίσουμε.
Αναχώρηση:  08:00
Αρχηγός: Καμπανός Γιώργος  τηλ:6947604748

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί