Κινητοποίηση στο Ηράκλειο ενάντια στη δίωξη των συνδικαλιστών

Ανακοίνωση εξέδωσε η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, μέσω της οποίας γνωστοποιεί ότι πραγματοποίησε παρέμβαση νωρίτερα σήμερα στο Πταισματοδικείο Ηρακλείου για να διαμαρτυρηθεί για τις διώξεις των συνδικαλιστών Δημόκριτου Σαλούστρου, μέλους του ΔΣ του ΕΚΗ και Προέδρου της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου (ΕΙΥΗ) και Γιάννη Ξημεράκη, μέλους του ΔΣ του ΕΚΗ και του ΔΣ της ΕΙΥΗ.

Δείτε: Καταγγελία ΔΑΣ – ΕΚΗ: Συνδικαλιστές της ομάδας Βοργιά μηνύουν μέλη του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Σε μια συγκέντρωση με παλμό και μαζικότητα στο Πταισματοδικείο Ηρακλείου, σωματεία και δεκάδες συνδικαλιστές έδωσαν την απάντησή τους στις διώξεις των συνδικαλιστών Δημόκριτου Σαλούστρου, μέλους του ΔΣ του ΕΚΗ και Προέδρου της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου (ΕΙΥΗ) και Γιάννη Ξημεράκη, μέλους του ΔΣ του ΕΚΗ και του ΔΣ της ΕΙΥΗ.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της κατάθεσης των δύο συναδέλφων που κλήθηκαν σε απολογία μετά από μήνυση που κατέθεσαν τα 13 από τα 19 μέλη του ΔΣ του ΕΚΗ και μέλη της πλειοψηφούσας στο ΕΚΗ παράταξης «Δημοκρατικής Συνεργασίας Εργαζομένων» (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) με επικεφαλής το Βοργιά.

Τους ενοχλεί ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές έχουμε καταγγείλει και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε  μια σειρά παρατυπίες σε αρχαιρεσίες σωματείων που ελέγχονται από την πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΗ και την καταστρατήγηση του καταστατικού του ΕΚΗ. Θα πέσει στο κενό η προσπάθεια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση.

Τα σωματεία και οι τίμιοι συνδικαλιστές τους δηλώνουμε πως δε θα φοβηθούμε, δε θα κάνουμε πίσω. Το επόμενο διάστημα έχουμε μπροστά μας σημαντικά μέτωπα πάλης που αφορούν την εργατική τάξη.Θα δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις ηχηρή απεργιακή απάντηση για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, η προσπάθεια της κυβέρνησης για περιορισμό των διαδηλώσεων και ένταση της καταστολής. Εναντιωνόμαστε στην επικείμενη συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων, που εμπλέκει ακόμα πιο βαθιά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί