Η πίτα των 12.000€ (του τσεκουράτου) ή ο μήνας 60 ανθρώπων των 200€ (του Άδωνη)

Του Μιχάλη Τζανάκη

Εντάξει για …  βασιλόπιτα ήταν λίγο ακριβή, αλλά γιατί να μην είσαι γαλαντόμος, όταν το χρήμα δεν είναι δικό σου; Ο άνθρωπος έδωσε ένα δις στους κτηνοτρόφους πριν λίγες ημέρες, δεν δικαιούται μια βασιλόπιτα 12.000 ευρώ;

Δείτε: 12.000 ευρώ για την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Βορίδη στο υπουργείο!

Έτσι αντιλαμβάνονται το κράτος οι “άριστοι”, οι προερχόμενοι μάλιστα από τη χουντική παράταξη (εικόνες)

Βέβαια φοβάμαι λόγω … Τσικνοπέμπτης και προσεχούς Πάσχα μην βάψει … αβγά αξίας 30.000 ευρώ, καθώς ως γνωστόν δεν βάφονται με … τα αβγά!

Αλλά και στιλάτος είναι και «χύμα και τσεκουράτα» τα λέει, γιατί να κρίνεται ένας υπουργός από τη βασιλόπιτα και όχι από το έργο του; ποιο έργο του; έ δεν φάνηκε ακόμα, αλλά θα έρθει κι αυτό. Μετά τη βασιλόπιτα! Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, ούτε υπουργεύει!

Άλλωστε τα μνημόνια είναι παρελθόν! Το έλεγαν οι προηγούμενοι, το εμπέδωσαν και οι νυν, οι οποίοι έχουν και … τεχνογνωσία στις «κοπές» βασιλόπιτων και λοιπών εμποροπανηγύρεων!

Αν διαιρέσουμε το 12.000 με το 200 μας κάνει 60! Ακριβώς τόσοι άνθρωποι μπορούσαν να ζήσουν για ένα μήνα –σύμφωνα με τον «σύντροφο» του Μάκη, τον «πολύ» Άδωνη- αλλά μάλλον δεν το σκέφτηκε ο Μάκης! Δηλαδή πέντε «βορίδειες» πίτες και τη βγάζουν 300 πολίτες για ένα μήνα! Αχ, άτιμα μαθηματικά σε πόσες «πονηρές» σκέψεις σε βάζουν. Αλλά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τις διαφανείς διαδικασίες αφού το κονδύλι ανέβηκε κανονικά στη … «διαύγεια»!

Όλα πεντακάθαρα και διαυγή! Όχι σαν τους παλαιοπασόκους που επιστράτευαν … πάμπερς και λοιπές άλλες  αηδίες. Μια συνήθεια είναι όλα. Αναρτάται άφοβα στη διαύγεια το ποσό της βασιλόπιτας, αφού μήπως ο «τύπος» θα καταγγείλει ή έστω θα μεμφθεί το περιστατικό; Δεν ασχολείται ούτε ο ΣΚΑΪ ούτε το liberal, ούτε και το «Πρώτο Θέμα» με τέτοιους … «λαϊκισμούς»! έχουν σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούν, όπως  το φακελάκι που έδωσε Ινδιάνα ασθενής σε γιατρό ξαδέρφη του… Μαδούρο!

ΥΓ. Ας ελπίσουμε μην έχει τάξει ο Μάκης και καμιά… Φανουρόπιτα, γιατί τότε θα βγούμε εκτός στόχων του προϋπολογισμού…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί