Γενικόλογα για τη στήριξη της Ουάσινγκτον στα ελληνοτουρκικά σε επιστολή Πομπέο προς τον Μητσοτάκη

Η πολυθρύλητη παρέμβαση του αμερικανικού παράγοντα στα ελληνοτουρκικά φαίνεται πως εξαντλείται σε μια τυπική επιστολή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών προς τον πρωθυπουργό.

Στο κείμενό του ο Μάικ Πομπέο αναφέρει καλά λόγια προς τη χώρα και εκφράζει, γενικόλογα, τη στήριξη της Ουάσινγκτον προς την Αθήνα.

Ανάμεσα σε άλλα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ σημειώνει ότι οι σχέσεις ανάμεσα στη χώρα του και την Ελλάδα είναι καταπληκτικές.

Τονίζεται ότι οι ΗΠΑ πάντοτε θα στηρίζουν την ειρήνη, τη σταθερότητα, την ευημερία και τη δημοκρατία και θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να την προστατεύσουν.

Παράλληλα επισημαίνει ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την Ελλάδα ως «σύμμαχο-κλειδί και κρίσιμο παίκτη στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια».\

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών προσθέτει ακόμα πως «οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην περιοχή και πιστεύουν σταθερά πως αυτοί που έχουν συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να επιδιώξουν λύσεις με ειρηνικά μέσα (…) και να απέχουν από οποιαδήποτε πράξη που θα μπορούσε να είναι προσβλητική».

Τέλος ο Μάικ Πομπέο στην επιστολή του στο Έλληνα Πρωθυπουργό σημειώνει: «Δεν χρειαζόμαστε κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή αλλά μάλλον ειλικρινή διάλογο που οδηγεί σε αποτελέσματα που σέβονται το διεθνές δίκαιο».

Το κείμενο της επιστολής στα αγγλικά:

https://issuu.com/efsyn/docs/untitled

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί