Επιχείρηση για σκυλιά που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες στην Κρήτη (Βίντεο & φωτο)

Επιχείρηση για τη διάσωση 11 σκύλων που ζουσαν σε περιοχή του δήμου Πλατανιά σε άθλιες συνθήκες πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων».

Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει ο σύλλογος σε ανακοίνωσή του:

Πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι σε περιοχή του δήμου Πλατανιά,υπήρχε μια γυναίκα έμενε σε  ένα ακατοίκητο σπίτι ενώ  είχε πολλά ζώα στην κατοχή της που διαβιούσαν σε άθλιες συνθήκες,καθώς η γυναίκα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας,ήταν άνεργη και στο χώρο δεν υπήρχε ούτε νερό ,ούτε ηλεκτρικό.

Η γυναίκα πήγε στο ΑΤ Πλατανιά ζητώντας βοήθεια για τα ζώα και μέλος μας μαζί με τον Υποδιοικητή του Τμήματος, επισκέφτηκαν το χώρο,ο οποίος ήταν κλειδωμένος με λουκέτα και όλη η εικόνα ήταν εικόνα εγκατάλειψης.

Η γυναίκα,πείστηκε να μας ανοίξει και αντικρύσαμε σοκαριστικές εικόνες.Βρέθηκαν 9 σκυλιά,φοβικά,χωρίς φαγητό και νερό,βρεγμένα μέχρι το κόκαλο από τα ούρα τους,σε άθλιες συνθήκες,πλήρως ασυλοποιημένα,αφού μερικά-όπως παραδέχτηκε η γυναίκα-δεν είχαν βγει ποτέ από τα ανήλιαγα δωμάτια γιατί φοβόταν ότι θα τα σκοτώσουν και αναγκαζόταν να πίνουν τα ούρα τους,ενώ τους πετούσε τροφές που έβρισκε στα σκουπίδια,καθώς δεν είχε χρήματα να τα ταίσει.

Εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού,ο οποίος μας έδωσε την άδεια να μπούμε στο χώρο και εχθές εθελοντές μας,μαζί με την αστυνομία,μπήκαν στο σπίτι προκειμένου να πάρουν 5 από τα ζώα που είχαν βρεθεί φιλοξενίες.

Ψάχνοντας,οι εθελοντές ανακάλυψαν σε ένα άλλο χώρο και δύο μικρά κουτάβια που έτρεμαν από το κρύο.

Η επιχείρηση ήταν δύσκολη,αφού η γυναίκα είχε βάλει αυτοσχέδια φράγματα και δε μπορούσαν να μπουν μέσα,και αναγκάστηκαν να σπάσουν παράθυρα-με τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη,αφού το σπίτι ήταν χρόνια ακατοίκητο και η γυναίκα έμενε εκεί.

Τελικά πήραμε 7 ζώα,ενώ στο χώρο παρέμειναν 4 για τα οποία αναζητούμε απεγνωσμένα φιλοξενίες,καθώς σήμερα που εθελοντές πήγαν να παρέχουν τροφή και νερό,δεν κατάφεραν να μπουν στο χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν ένα μήνα κτηνίατρος της πόλης μας,μας είχε ενημερώσει για τη γυναίκα,ότι έχρηζε οικονομικής βοήθειας για να συντηρήσει τα ζώα της και είχαμε απευθυνθεί στο δήμο Πλατανιά προκειμένου να τη βοηθήσει με τροφές για τα ζώα.

Τότε δε γνωρίζαμε τις συνθήκες που επικρατούσαν.

Μετά την επίσκεψή μας στο χώρο,απευθυνθήκαμε-και γραπτώς και τηλεφωνικώς- την προηγούμενη εβδομάδα,ξανά στο δήμο Πλατανιά,προκειμένου να κινητοποιηθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου για τη βοήθεια της γυναίκας αλλά να υπάρξει και μέριμνα για τον πλήρη κτηνιατρικό έλεγχο και τη στείρωση των  ζώων,αλλά εως τώρα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση.

Κάνουμε έκκληση στους συμπολίτες μας για τη φιλοξενία των ζώων,καθώς δεν υπάρχουν άλλοι χώροι φιλοξενίας από τα μέλη μας,αλλά και για την υιοθεσία των ζώων που φιλοξενούνται.

Ευχαριστούμε θερμά το Γιώργο Κώτσο από το σωματείο ΑΡΙΑ του δήμου Αποκορώνου που συμμετείχε στη επιχείρηση και ανέλαβε δύο φιλοξενίες,το σωματείο “το Νησί” και τη Σάρον που μας εξασφάλισαν δύο φιλοξενίες και φυσικά τους εθελοντές μας,την Ηρώ,την Κυριακή,την Κατερίνα  και τη Λήδα για την όλη προσπάθεια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί