ΔΑΣ – ΕΚΗ: Θέλουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν έως τα βαθιά γεράματα

Συνέντευξη Τύπου δόθηκε σήμερα στο ΕΚΗ από τη Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ μπροστά στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβερνησης αλλά και τις απαράδεκτες μηνύσεις κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και μελών του ΔΣ του ΕΚΗ από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό της πλειοψηφίας του ΕΚΗ.

Δείτε επίσης: Καταγγελία ΔΑΣ – ΕΚΗ: Συνδικαλιστές της ομάδας Βοργιά μηνύουν μέλη του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

Αναλυτικά, στη συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε: 

Όλο αυτό το διάστημα, το ΠΑΜΕ, τα ταξικά σωματεία, εκατοντάδες εργαζόμενοι σε ολόκληρο το νομό, δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης, της οργάνωσης και της προετοιμασίας των εργαζομένων για δυναμική απάντηση ενάντια στο αντι-ασφαλιστικό τερατούργημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση. 

Δίνουμε τη μάχη για να μην περάσει άλλο ένα χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση. Ή πάγια απαίτηση των εργοδοτών να απαλλαγούν από τις κόστος των ασφαλιστικών εισφορών βρίσκει τους καλύτερους συμμάχους στην κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ. 

Θέλουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν έως τα βαθιά γεράματα και να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν τη στοιχειώδη κάλυψη, περίθαλψη, σύνταξη, ενώ την ίδια ώρα οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις που τους στήριξαν διαχρονικά, καταλήστεψαν τα αποθεματικά των ταμείων, έπαιξαν στο τζόγο τα λεφτά των εργατών και χάρισαν εκατομμύρια εισφορών στους εργοδότες.    

Θέλουν να ξεμπερδεύουν μια και καλή με την έννοια του «Δημόσιου, Κοινωνικού Χαρακτήρα» της ασφάλισης και να εισάγουν τάχα μου την έννοια της ανταποδοτικότητας.. 

Κούνια που τους κούναγε. Αν νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια είναι πολύ γελασμένοι.  Η κοινωνική ασφάλιση, είναι κατάκτηση της εργατικής τάξης που κερδήθηκε με αγώνα και αίμα και δεν θα τη χαρίσουμε για αυγατίζουν τα κέρδη του κεφαλαίου. 

Καλούμε τους εργαζόμενους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, να αγωνιστούμε για να εμποδίσουμε το παραπέρα χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση. Να αγωνιστούμε για Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, για την οικοδόμηση ενιαίου συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΚΗ  ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.

Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα παίρνουν θέσεις μάχης ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός του νομού μας συνεχίζει ακάθεκτος στον κατήφορο που έχει επιλέξει να βρίσκεται. 

Αυτή τη φορά χωρίς ίχνος ντροπής και ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο , στέλνουν στα δικαστήρια το μέλος του ΔΣ του ΕΚΗ και Πρόεδρο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου (ΕΙΥΗ) Σαλούστρο Δημόκριτο καθώς και το μέλος του ΔΣ του ΕΚΗ και μέλος του ΔΣ της ΕΙΥΗ Ξημεράκη Γιάννη, έπειτα από μήνυση που κατέθεσαν και υπογράφουν τα 13 από τα 19 μέλη του ΔΣ του ΕΚΗ που είναι και μέλη της πλειοψηφούσας στο ΕΚΗ παράταξης «Δημοκρατικής Συνεργασίας Εργαζομένων» (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) με επικεφαλής το Βοργιά.  

Κατηγορούν τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση, στρέφονται ενάντια σε σωματεία και τη ΔΑΣ που πρωτοστατούν στην οργάνωση και την πάλη των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και που όλο το προηγούμενο διάστημα τόλμησαν να αναδείξουν τις πομπές τους και τον επιζήμιο ρόλο τους στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Θίχτηκε λέει “η τιμή και η υπόληψη τους….” 

Αλήθεια, δε θίχτηκε άραγε η τιμή και η υπόληψη τους στις 24 Σεπτέμβρη 2019 που έγιναν απεργοσπάστες, που έκαναν ότι μπορούσαν για να μη κινηθεί φύλλο παίζοντας παιχνίδια με την ΓΣΕΕ για την ημερομηνία της απεργίας την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση της ΝΔ περνούσε πολυνομοσχέδιο – σκούπα που έδωσε περαιτέρω χτύπημα στα συνδικάτα, στο δικαίωμα στην απεργία και στις Συλλογικές Συμβάσεις;

Δεν θίγεται η τιμή και η υπόληψη τους όταν κάνουν κουρελόχαρτο το καταστατικό του ΕΚΗ που με το έτσι θέλω ακύρωσαν την ετήσια Γενική Συνέλευση του ΕΚΗ πέρυσι και έκαναν 4 μήνες να καλέσουν σε συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΗ, που έχουν εκφυλίσει κάθε διαδικασία προκειμένου να περάσει η γραμμή της υποταγής στην Κυβέρνηση της ΝΔ στην οποία κάθονται σούζα; 

Δε θίγεται η τιμή και η υπόληψη τους όταν πιο καλά και από την κυβέρνηση που φέρνει σύντομα την καταστολή των διαδηλώσεων και ποινικοποιεί την συνδικαλιστική δράση τρέχουν να εφαρμόσουν την «Συνδικαλιστική Τρομοκρατία» με μηνύσεις! Να τους χαίρεται ο Χρυσοχοϊδης!

Δεν θίχτηκε η τιμή και η υπόληψη τους όταν το 36ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ απέκλεισε διαπαραταξιακά και ομόφωνα δυο αντιπροσώπους από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για πρώτη φορά στα χρονικά που αντιστοιχούν σε 2000 ψηφίσαντες ήτοι το 1/6 της συνολικής δύναμης του ΕΚΗ λόγω παρατυπιών στις αρχαιρεσίες των σωματείων της δύναμής του; 

Δεν θίχτηκε η τιμή και η υπόληψη τους για την απόδειξη εξόδων από γνωστό νυχτερινό κέντρο της πόλης που βρέθηκε στα οικονομικά του ΕΚΗ, λεφτά που με κόπο συγκεντρώνουν τα σωματεία από το υστέρημα των εργαζομένων … Που κάνουν δηλαδή “oυίσκια” τα λεφτά των εργατών;

Η επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και μέλη του ΔΣ του ΕΚΗ, στα ταξικά σωματεία, δεν είναι τυχαία. Έρχεται σαν συνέχεια της αντεργατικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 

ΝΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ !!

Η πρωτόγνωρη, πρωτοφανής και απαράδεκτη αυτή τακτική, συνδικαλιστές να μηνύουν συνδικαλιστές έχει στόχο να τρομοκρατήσει, να βάλει στο γύψο και να ανακόψει την πρωτοπόρα δράση των σωματείων και συνδικαλιστών που έχουν δώσει σκληρές και νικηφόρες μάχες όλο το προηγούμενο διάστημα. Γιατί στην πραγματικότητα αυτό είναι που τους ενοχλεί, το παράδειγμα του δρόμου του αγώνα για νέες κατακτήσεις, κόντρα στη μοιρολατρία και το συμβιβασμό. 

Αυτό αναδεικνύει τη δική τους γύμνια.  Τη δική τους και της ομάδας Παναγόπουλου – Κιουτσούκη που ακολουθούν σε επίπεδο ΓΣΕΕ. Αυτούς που ήταν «αναρμόδιοι να προκηρύξουν απεργία» επικαλούμενοι την ακύρωση του συνεδρίου της ΓΣΕΕ αλλά τελικά βρέθηκαν «αρμόδιοι» να πάνε στα κρυφά να υπογράψουν με το ΣΕΒ και τις υπόλοιπες εργοδοτικές ενώσεις ΕΓΣΣΕ με μηδενικές αυξήσεις για το 2020. Αδειάζοντας κυριολεκτικά τον αγώνα των εργαζομένων στον ΟΤΕ, στα τρόφιμα ποτά κ.α που δίνουν παλικαρίσια την μάχη για συμβάσεις με αυξήσεις, δίνοντας το σύνθημα στους εργοδότες «καμία αύξηση το 2020».  

Εμείς τους προειδοποιούμε: “Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει.”

Στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, στο ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία δεν πιάνουν ούτε μηνύσεις, ούτε εκφοβισμοί, ούτε απειλές. Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα και με μεγαλύτερο πείσμα στο δρόμο του αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και για ένα συνδικαλιστικό κίνημα απαλλαγμένο από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 22/1 9ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΝΑΡΟΥ 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί