Ανοικτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μιξόρρουμα Αγίου Βασιλείου με Α. Ξανθό και Θ. Δουλουμπέκη

Με συμμετοχή μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19/1/2020 στα Μιξόρρουμα του Δήμου Αγίου Βασιλείου η ανοικτή συνέλευση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Βασιλείου. Ομιλητές στη συνέλευση ήταν ο Βουλευτής και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός και ο Θοδωρής Δουλουμπέκης, μέλος της ΚΕ Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Στην συνέλευση συμμετείχαν τα μέλη της ΚΕ Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, παπα Γιάννης Βάθης και Γιώργος Βλαστός, Συντονιστής της ΝΕ Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ. Την συνέλευση συντόνισε ο Αντώνης Γαβαλάς, Συντονιστής της Ο.Μ. Αγίου Βασιλείου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εισήγηση του ο Α. Ξανθός τόνισε: «Είναι αδιαμφισβήτητη η ανάγκη μαζικοποίησης, συσπείρωσης και αναδιοργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, διατηρώντας τα ταυτοτικά χαρακτηριστικά και τις αξίες ενός κόμματος της Αριστεράς αλλά δίνοντας ταυτόχρονα λόγο και πολιτικό ρόλο στους πολίτες που μας εμπιστεύονται. Μόνο έτσι μπορούμε να διευρύνουμε τις «ρωγμές» που ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στο σκληρό σύστημα εξουσίας της ΝΔ και της οικογένειας Μητσοτάκη. Η ενεργός συμμετοχή καθημερινών ανθρώπων στη συλλογική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι επένδυση στη δημιουργία μιας μεγάλης προοδευτικής παράταξης, η οποία θα αποτελέσει την εναλλακτική πολιτική και προγραμματική επιλογή στο νεοφιλελεύθερο σχέδιο της κυβέρνησης που συρρικνώνει εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, ευνοεί τους οικονομικά ισχυρούς και διευρύνει τις ανισότητες».

Ο Θ. Δουλουμπέκης τόνισε στην εισήγηση του: «Απέναντι στο καλά οργανωμένο μιντιακό και επιχειρηματικό σύστημα της Νέας Δεξιάς, πρέπει να αντιπαραβάλουμε το μαζικό λαϊκό σύστημα των οργανωμένων μελών μας, των ανθρώπων της υπαίθρου, της νέας γενιάς, των παραγωγών, των καθημερινών Ελληνίδων κι Ελλήνων. Γι’ αυτό πρέπει να ανοίξουμε πιο πολύ το κόμμα, να γράψουμε νέα μέλη και να τα εμπνεύσουμε να γίνουν πολιτικά παραγωγικά».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί