Τουρκική εφημερίδα: Η Ρωσία θα αναγνωρίσει το ψευδοκράτος

Ένα προκλητικό δημοσίευμα που εγείρει τόσο ερωτήματα για την εγκυρότητά του, όσο και για το τι σκοπούς εξυπηρετεί δημοσιεύει σήμερα η τουρκική εφημερίδα «Σοζτζού».

Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα η Ρωσία σχεδιάζει να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος με αντάλλαγμα τη συνεργασία της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο!

Το ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας, σύμφωνα με το sigmalive.com, βασίζεται στον πρώην διευθυντή Εσωτερικής Ασφάλειας του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας, Ουνάλ Αταμπάι.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα «Σοζτζού», που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, o Τούρκος πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας αναφέρει ότι «για αρθούν τα εμπόδια στη Συρία και να υπάρξει συνεργασία στην Μεσόγειο, η Ρωσία σχεδιάζει να αναγνωρίσει την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου». Αντίστοιχα ενδέχεται αναγνώριση της Αμπχαζίας από την Τουρκία».

Ο Ουνάλ Αταμπάι υποστηρίζει ακόμη ότι η Τουρκία ενδέχεται να παραχωρήσει στη Ρωσία και στρατιωτική βάση στα Κατεχόμενα, καθώς και βάση υλικοτεχνικής υποστήριξης στην Καρπασία, προκειμένου η Μόσχα να την χρησιμοποιήσει για την ανοικοδόμηση της Συρίας.

Σε δηλώσεις του προς την ίδια εφημερίδα, ο σύμβουλος του αρχηγού του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση), Ερντογάν Τοπράκ, ισχυρίζεται επιπρόσθετα ότι η Ρωσία μπορεί να ζητήσει βάση στην Τουρκία για να ελέγχει την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού Άκουγιου έχει ξαναζητήσει βάση στην Τουρκία και το 1944 και αργότερα επί Στάλιν το 1945, ωστόσο το αίτημα είχε απορριφθεί από την Άγκυρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί