Έλεγαν στην αστυνομία να σώσει τον δημοσιογράφο και δεν έκαναν τίποτα

Όλα συνδέονται, είναι όλα στο πλαίσιο του τι παρεμβάσεις κάνουμε εναντίον των φασιστών και των νεοναζί, τι κάνει η αστυνομία, τι κάνει η κυβέρνηση, τι κάνει το κίνημα, σχολιάζοντας την χτεσινή επίθεση κατά του Γερμανού δημοσιογράφου Τόμας Γιακόμπι την ώρα που στη Δικαιοσύνη κορυφώνεται η προσπάθεια να αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας ο χαρακτήρας εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, είπε η Βασιλική Κατριβάνου Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

Δείτε: Ακροδεξιοί που συμμετείχαν σε ρατσιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα χτύπησαν Γερμανό δημοσιογράφο (φωτο)

Η ίδια ανέφερε ότι έτυχε να βρίσκεται στο Σύνταγμα όπου δέχθηκε την επίθεση ο κ. Γιακόμπι την ώρα του «συλλαλητηρίου» του λεγόμενου «Εθνικού Μετώπου», το οποίο είναι άλλη μία «προβιά» από αυτές που ενδύονται οι νεοναζί, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Κάποια στιγμή είδα να έχει μαζευτεί κόσμος γύρω από έναν άνθρωπο, που ήταν αιμόφυρτος, έτρεχαν αίματα από παντού. Τον ρωτήσαμε άμεσα και είπε ότι είναι δημοσιογράφος, ο Τόμας Γιακόμπι, που είναι αντιφασίστας δημοσιογράφος, έχει κάνει το ντοκιμαντέρ “Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση”. Μας είπε ότι θεωρούσε ότι μέσα σε συγκέντρωση μέρα μεσημέρι στο Σύνταγμα με τόση αστυνομική παρουσία, θα προστατευτεί, να κάνει την δουλειά του. Αυτό δεν έγινε», είπε η κ. Κατριβάνου.

Όπως ανέφερε τον έσωσαν συνάδελφοι Έλληνες, ενώ είχε πέσει πάνω από την κάμερά του προσπαθώντας να την σώσει, αλλά του έσπασαν τρία κινητά. «Δημοσιογράφοι με τους οποίους μίλησα προσωπικά μου είπαν ότι έψαχναν την αστυνομία, τους έλεγαν να παρέμβουν και η αστυνομία δεν έκανε τίποτα. Νομίζω ότι αυτό είναι το πρόβλημα. Οι ακροδεξιοί έχουν την βία πυλώνα της συγκρότησής τους, έτσι συμπεριφέρονται. Το ζήτημα είναι πώς με τόση αστυνομική παρουσία δεν παρενέβη η αστυνομία άμεσα, όπως θα έκανε σε άλλες περιπτώσεις».

Σχολίασε εξάλλου την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου που καταδίκασε την επίθεση και «καλά έκανε, αλλά υπάρχει μία αστοχία στην καταδίκη. Δεν μπορεί να καταδικάζει όλες μαζί τις δυνάμεις βίας και άκρων, χωρίς να τις κατονομάζει, ότι εδώ μιλάμε για ακροδεξιά και φασίστες».

Στο Κόκκινο

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί