Πολύνεκρη τραγωδία από πυρκαγιά σε ίδρυμα για ΑμΕΑ στην Τσεχία

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωής και τριάντα τραυματίστηκαν από τη φονική πυρκαγιά που ξέσπασε σε ίδρυμα για ανθρώπους με αναπηρία στην πόλη Βέιπερτι της Τσεχίας.

Αξιωματούχοι της πυροσβεστικής και των σωστικών συνεργείων ανέφεραν ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε ίδρυμα στο οποίο ζουν κυρίως άνδρες με διανοητικές και άλλες αναπηρίες στην πόλη Βέιπερτι,.

Για «τρομερή τραγωδία» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις σημειώνοντας ότι η αστυνομία και η πυροσβεστική κατέβαλαν τις μέγιστες προσπάθειες για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν βρεθεί ακόμη.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα λίγο πριν από τις 05:00 πμ τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδος). Οι πυροσβέστες κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο και να την σβήσουν μέσα σε λίγες ώρες.

Η εφημερίδα Dennik N έγραψε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από ένα δωμάτιο και ότι τα περισσότερα από τα θύματα πέθαναν από την εισπνοή καπνού.

Αυτό είναι ένα από τα πλέον πολύνεκρα δυστυχήματα από πυρκαγιά στη χώρα. Το 2010 εννέα άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην Πράγα που χρησιμοποιούσαν άστεγοι, ενώ το 1995 οκτώ άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στην τσεχική πρωτεύουσα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί