«Ζήσε Μάη μου» για τα 53 ευρώ που υποσχέθηκε ο Μητσοτάκης

Στην τριετία παραπέμπει για την αύξηση στον κατώτατο μισθό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χαρακτηρίζοντας στόχο της κυβέρνησης να φθάσει, από τα 650 ευρώ που είναι τώρα, στα 703!

Όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, κατόπιν εισήγησης Επιτροπής του Υπουργείου Εργασίας, ο αρμόδιος υπουργός εισηγείται την αύξηση του κατώτατου μισθού, τέλος Μαΐου, αρχές Ιουνίου.

«Είχαμε βάλει στόχο από το 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας – το είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός και τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης – η αύξηση αυτή να είναι τέτοια, ώστε σε μια τριετία ο κατώτατος μισθός να φτάσει περίπου στα 703 ευρώ. Σήμερα είμαστε στα 650 ευρώ. Επομένως, υπάρχει ακόμα περιθώριο. Δρομολογείται μια αύξηση και η διαδικασία θα ξεκινήσει κανονικά», πρόσθεσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, είπε δεν υπάρχει κανένα αρνητικό άρθρο και ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να εναρμονιστεί με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά, το θέμα των εισφορών και εκείνο της ανταποδοτικότητας, σε ό,τι αφορά τα ποσοστά αναπλήρωσης μετά από κάποια χρόνια εργασίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως στο νομοσχέδιο που θα οριστικοποιηθεί και θα έρθει την επόμενη εβδομάδα σε διαβούλευση, θα υπάρχουν δύο βασικά χαρακτηριστικά: α) Οι ασφαλιστικές εισφορές σε κλάσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες και β) αυτοί που δουλεύουν πάνω από 30 χρόνια, θα δουν να αυξάνονται σημαντικά τα ποσοστά αναπλήρωσης και να καταλήγουν πάνω από το 50%, πέραν της εθνικής σύνταξης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί