«Παρατηρητές εννοούσαμε» λέει ο Δένδιας για την αποστολή δυνάμεων στη Λιβύη

«Η Ελλάδα έτοιμη να βοηθήσει την επόμενη μέρα στη Λιβύη» συγγνώμη λάθος, παρατηρητές εννοούσαμε σχεδόν μας είπε το Υπουργείο Εξωτερικών όπως στη συνέχεια διευκρινίστηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών εννοούσε παρατηρητές.

Δείτε: Στην Αθήνα ο Χαφτάρ: «Η Ελλάδα έτοιμη να στηρίξει με δυνάμεις τη Λιβύη», λέει ο Δένδιας (Βίντεο)

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει την επόμενη μέρα στη Λιβύη, είτε με τη συμμετοχή στις δυνάμεις εκείνες οι οποίες  χρειάζονται για να υπάρξει η ανακωχή (σημ.: διεθνής μηχανισμός επιτήρησης εκεχειρίας) είτε με τη συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων στην ευρωπαϊκή επιχείρηση επιβολής του εμπάργκο των όπλων και της μεταφοράς μισθοφόρων στη Λιβύη. Οι ενέργειες αυτές βοηθούν τη δημιουργία μιας καλύτερης πραγματικότητας στη Λιβύη και αποτελούν συνεισφορά στο μέλλον του λιβυκού λαού και της λιβυκής κοινωνίας».

Η δήλωση του Νίκου Δένδια δημιούργησε εύλογη σύγχυση καθώς άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο στήριξης της Λιβύης με δυνάμεις στο άμεσο μέλλον.

Στη συνέχεια το ΥπΕξ αναγκάστηκε να διορθώσει. «Η φράση “η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει την επόμενη μέρα στη Λιβύη, είτε με τη συμμετοχή στις δυνάμεις εκείνες οι οποίες χρειάζονται για να υπάρξει η ανακωχή”, αφορά αποκλειστικά σε παρατηρητές στο πλαίσιο ενός ενδεχόμενου διεθνούς μηχανισμού επιτήρησης εκεχειρίας», ανέφερε το υπουργείο σε σχετική διευκρίνιση όπως αναφέρει το ethnos.gr, θέλοντας να ξεκαθαρίσει πως δεν προτίθεται να στείλει ένοπλες δυνάμεις στη Λιβύη την επόμενη ημέρα.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί