Όχι στο νέο Ασφαλιστικό, από την Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου

Την έντονη αντίθεσή της στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Ηρακλείου. Στην ανακοίνωση αναφέρει:

Η κυβέρνηση της ΝΔ, έχοντας πάρει τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιασφαλιστική επίθεση, ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση στην Βουλή ένα ακόμα αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ κορόιδεψε τους συνταξιούχους και τους πήρε την ψήφο με την υπόσχεση ότι θα καταργήσει τον νόμο 4387/16 του Κατρούγκαλου που διατηρεί όλες τις αντιασφαλιστικές περικοπές του 4051/12 και 4093/12, καθώς και του 4387/16 και όχι μόνο δεν τον καταργεί, αλλά τον θωρακίζει προκειμένου να γίνει το νέο αντιασφαλιστικό εργαλείο για τα επόμενα 50 χρόνια,

Την 10ετία 2010 – 2020 οι συνταξιούχοι από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές όλων των κυβερνήσεων υπέστησαν μείωση των εισοδημάτων τους από 20% – 60%. Πάνω από 80 δις πήραν από τους συνταξιούχους.

Ψηφίστηκαν δεκάδες αντιασφαλιστικοί νόμοι και διατάξεις, χιλιάδες ερμηνευτικοί εγκύκλιοι, για να σωθεί όπως έλεγαν το ασφαλιστικό.

Σήμερα έρχεται η ΝΔ να  θωρακίσει αυτόν τον νόμο, να κλείσει νομικά κενά ώστε να μη βγαίνουν παράνομες και αντισυνταγματικές οι διατάξεις του, να τον εφαρμόσει επιθετικά και γρήγορα για να καταργήσει τον όποιο δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Συνεχίζει την στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου, ώστε να απαλλαχτούν σταδιακά το κράτος και οι μεγαλοεργοδότες από το λεγόμενο «κόστος»  στην κοινωνική ασφάλιση. Προχωρά στην δημιουργία των τριών πυλώνων (σχέδιο Πινοσέτ) προχωρά στο κεφαλαιοποιητικό σύστημα ξεκινώντας από τις Επικουρικές, αρχής γενομένης από το 2021.

Με το νέο ασφαλιστικό επιχειρούν να θωρακίσουν νομοθετικά και δικαστικά τον περιορισμό της κρατικής εγγύησης σε ένα πολύ μικρό μέρος της σύνταξης που σήμερα βρίσκεται στα 384 ευρώ, τη λεγόμενη πλέον εθνική σύνταξη η οποία είναι χρηματοδοτούμενη από τη γενική φορολογία (εις βάρος μας). Τα υπόλοιπα που είναι πληρωμένα με τον ιδρώτα και το αίμα, τις κρατήσεις μιας ζωής, θα μπορούν να κόβονται, να κουρεύονται για τις τράπεζες, να παίζονται στην ρουλέτα του χρηματιστηρίου και να χάνονται σε μια στιγμή, για να αυγαταίνουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Με τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων το ψαλίδι θα πέσει βαρύ τόσο σε παλιούς όσο και σε νέους συνταξιούχους. Κανένας δεν πρέπει να παρασυρθεί από την επιστροφή ενός ελάχιστου μέρους σε μία μικρή κατηγορία συνταξιούχων, που είναι υποχρεωμένη η κυβέρνηση να δώσει με απόφαση δικαστηρίου. Στους παλιούς συνταξιούχους η προσωπική διαφορά διατηρείται. Η προσωπική διαφορά δεν είναι σύνταξη, σήμερα δίνεται αύριο την κόβουν.

Η ασφάλιση είναι δικαίωμα!

Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν ή θέλουν να το αντιμετωπίζουμε. Οι συντάξεις αποτελούν τη μια πλευρά προστασίας και της αξιοπρεπούς ζωής, μετά την εργασία μας!  Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι μία από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις. Αυτές οι κατακτήσεις δεν χαρίστηκαν, επιτεύχθηκαν μέσα από σκληρούς, αιματηρούς αγώνες των εργαζομένων. Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά όλη τη ζωή μας: την Υγεία, την Πρόνοια, την περίθαλψη, τις άδειες, το δικαίωμα στη μητρότητα, τις παροχές.

Κάλουμε όλους τους συνταξιούχους σε ξεσηκωμό, προκειμένου να πάρουν απάντηση η κοροϊδία και τα σχέδια κυβέρνησης – κεφαλαίου, που αξιοποιούν το νόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ για να προχωρήσουν ακόμη παραπέρα την επίθεση σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους σε διαρκεί αγώνα να μην περάσουν τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα που οδηγούν την Κοιν. Ασφάλιση στα νύχια των ιδιωτών καταργούν τον Κοινωνικό Χαρακτήρα απαλλάσσουν κράτος και εργοδοσία από τις υποχρεώσεις τους. Μετατρέπουν την Κοιν. Ασφάλιση σε ατομική υπόθεση, με απαλλαγή του Κράτους από την ευθύνη για την εγγύηση του συνόλου των συντάξεων, παρά μόνο του επιδόματος πτωχοκομείου, της λεγόμενης εθνικής σύνταξης.  Η κατάθεση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου αποτελεί για εμάς αιτία πολέμου.

Αγωνιζόμαστε για Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, για ενιαίο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της Υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας

Δε θα κάνουμε πίσω!    Όλοι στο δρόμο!

Για τη διοίκηση

   Ο Πρόεδρος                                                                                                 

Κριαράς Ανδρέας   

        Η Γραμματέας

Χρυσοφάκη Ζουμπουλιά

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί