Γαλλία: Ο Μακρόν φυγαδεύτηκε για να γλιτώσει από διαδηλωτές που αντιτίθενται στο συνταξιοδοτικό (βίντεο)


Διαδηλωτές που αντιτίθενται στις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα, οι οποίες προτείνονται από τη γαλλική κυβέρνηση, προσπάθησαν την Παρασκευή να εισβάλουν σε θέατρο στο Παρίσι στο οποίο βρίσκονταν ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του για να παρακολουθήσουν την παράσταση.

Πλήθος ανθρώπων συγκεντρώθηκε το βράδυ της Παρασκευ΄γς έξω από το θέατρο Μπουφ ντι Νορ αφού το προεδρικό ζεύγος έφθασε εκεί για να παρακολουθήσει παράσταση του έργου La Mouche (Η Μύγα). Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν διαδηλωτές να φωνάζουν «Μακρόν παραιτήσου» και κάποια στιγμή να προσπαθούν να μπουν στο θέατρο, το οποίο βρίσκεται κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ ντι Νορ, στο βόρειο Παρίσι.

«Έγινε απόπειρα εισβολής στο θέατρο, όμως το προεδρικό ζεύγος μπόρεσε να παραμείνει μέχρι το τέλος της παράστασης και έφυγε από τον χώρο με αυτοκίνητο γύρω στις 10 μ.μ. με αστυνομική συνοδεία», δήλωσε πηγή στο περιβάλλον του Μακρόν.

Οι διαδηλωτές δεν κατάφεραν να μπουν στο θέατρο, επιβεβαίωσε η αστυνομία του Παρισιού. Τα μέλη της προεδρικής ασφάλειας απομόνωσαν τον πρόεδρο για μερικά λεπτά για την προστασία του και στη συνέχεια εκείνος επέστρεψε στην αίθουσα και παρακολούθησε την παράσταση μέχρι το τέλος.

Υπό κράτηση γνωστός ακτιβιστής

Την παρουσία του προέδρου στο θέατρο είχε κάνει γνωστή μέσω του Twitter ο δημοσιογράφος και πολιτικός ακτιβιστής Ταχά Μπουχάφ, ο οποίος βρισκόταν επίσης στον χώρο. Αργότερα τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία, σύμφωνα με δικαστική πηγή.

Από το περιβάλλον του Μακρόν έγινε γνωστό πως ο Ταχά Μπουχάφ καθόταν τρεις σειρές πίσω από τον πρόεδρο και έστειλε στο Twitter φωτογραφίες οι οποίες παρακίνησαν τους διαδηλωτές να έρθουν για να αναστατώσουν την παράσταση.

Ένας άλλος δημοσιογράφος, ο Νταβίντ Ντιφρέν, ισχυρίστηκε στο Twitter ένα άλλο μήνυμα που είχε εμφανισθεί γύρω στα δέκα λεπτά της ώρας πριν από εκείνο του Ταχά Μπουχάφ, αποκάλυπτε την παρουσία του προέδρου στο θεάτρο και καλούσε τους διαδηλωτές να διαδηλώσουν μπροστά από το Μπουφ Ντι Νορ.

Από το περιβάλλον του Μακρόν ανακοινώθηκε ότι ο πρόεδρος «θα συνεχίσει να πηγαίνει στο θέατρο», παρά το επεισόδιο αυτό.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί