«Καμία πρόθεση, ούτε σχεδιασμός από το Υπουργείο για την αντιμετώπιση της καταστροφής των ελαιοπαραγωγών από το Υπουργείο»

Μετά την απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σε ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Βαρδάκη, απάντηση που δεν δίνει καμία λύση στα μείζονος σημασίας προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί, ο κ. Βαρδάκης έκανε παρέμβαση στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του 98.4, για το θέμα της ελαιοπαραγωγής, τις καταστροφές από τη δακοπροσβολή, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά και τη στάση του αρμόδιου υπουργού ΥπΑΑΤ. 

Ο κ. Βαρδάκης έκανε λόγο για ολοκληρωτική καταστροφή, καθώς η παραγωγή είναι 50% μειωμένη από την προσδοκώμενη και η αγορά είναι νεκρή λόγω της υψηλής οξύτητας του ελαιολάδου. Αν και ο αρμόδιος υπουργός, κ. Βορίδης επισκέφθηκε το Ηράκλειο και είναι ενήμερος για το θέμα, μέσα και από επανειλημμένες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, στην τελευταία απάντηση του υπουργού προς τον βουλευτή κ. Βαρδάκη, δεν υπάρχει σαφήνεια για το αν και πότε θα συσταθούν αρμόδιες επιτροπές από το ΥπΑΑΤ που είχε ανακοινώσει ο Υπουργός. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ελαιοπαραγωγοί ήλπιζαν στην παραγωγή του 2019, καθώς είχαν μεγάλες απώλειες και το 2018. 

Ο κ. Βαρδάκης είπε πως όλοι μαζί, εκπρόσωποι αγροτών, φορείς, βουλευτές πρέπει να συμβάλλουμε στο να βρεθεί τρόπος αποζημίωσης των ελαιοπαραγωγών, οι οποίοι είναι οι πιο αδικημένοι αγρότες, καθώς αν και πληρώνουν αδρά τον ΕΛΓΑ, εν τούτοις σπάνια αποζημιώνονται για τις ζημιές τους και ειδικά τώρα που έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή της παραγωγής τους και θα δυσκολευτούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα εφόδια για τη νέα καλλιεργητική περίοδο, ούτε να εκπληρώσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί