Σύσκεψη του Αλ. Τσίπρα με το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Για τη στάση αναφορικά με την πρόταση του πρωθυπουργού για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Σύσκεψη μιας περίπου ώρας είχε σήμερα το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη και συνεργάτες του στα γραφεία του κόμματος για τη στάση που θα τηρήσει αναφορικά με την πρόταση του πρωθυπουργού για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε χθες το όνομα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για το αξίωμα αποσκοπώντας να φέρει σε δύσκολη θέση την αντιπολίτευση και κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής που μπαίνουν σε σοβαρό δίλημμα και μένει να δούμε πώς θα αντιδράσουν.

Η Κουμουνδούρου είχε επιλέξει την νυν πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συγκεκριμένη θέση της προέδρου του ΣτΕ, εξασφαλίζοντας ευρύτατη πλειοψηφία στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, μετά από πρόταση του τέως υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου.

Χθες πήγες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησαν κριτική στον πρωθυπουργό κάνοντας λόγο για κίνηση αντιπερισπασμού στο φιάσκο με το Λιβυκό και το μεταναστευτικό, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.

«Σε αντίθεση με την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη που λειτούργησε εξαρχής με όρους επικοινωνιακής διαχείρισης και ευτέλισε το θεσμό του ΠτΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε το ζήτημα της εκλογής του ΠτΔ με όρους σοβαρότητας και θεσμικής υπευθυνότητας» ανέφεραν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί