Μ. Συντυχάκης: Προσηλωμένα στα καλπονοθευτικά εκλογικά συστήματα τα αστικά κόμματα (Βίντεο)

Τη συμφωνία και τη σταθερή προσήλωση των αστικών κομμάτων στα καλπονοθευτικά εκλογικά συστήματα κατέγραψε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης με βάση τη συζήτηση που έγινε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής όπου ψηφίστηκε το νομοσχέδιο της ΝΔ για τον νέο εκλογικό νόμο.

Ανέφερε ότι η ΝΔ υπερασπίστηκε το νομοσχέδιό της που προβλέπει μπόνους 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, ενώ τα άλλα κόμματα με τακτικισμούς βάζουν μεζούρα στην εκλογική νόθευση με περισσότερο ή λιγότερο μπόνους εδρών. Θύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνταγματική αναθεώρηση πρότεινε να υπάρχει 10% απόκλιση από το εκλογικό αποτέλεσμα, το ΚΙΝΑΛ προτείνει μπόνους 35 εδρών αντί για 50, η Ελληνική Λύση βλέπει θετικά το νομοσχέδιο και η πρόταση του ΜΕΡΑ25 δεν είναι απλή και ανόθευτη αναλογική.

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει το νομοσχέδιο και επί των άρθρων και επανέλαβε την πάγια θέση του Κόμματος για απλή, ανόθευτη και άδολη αναλογική, προσθέτοντας ωστόσο ότι από μόνη της δεν εξασφαλίζει φιλολαϊκές εξελίξεις αν ο λαός δεν βάλει τη σφραγίδα του σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Ολόκληρη η παρέμβαση του Μ.Συντυχακη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί