Καταζητείται εφοπλίστρια και φίλη της οικογένειας Μητσοτάκη

Καταζητείται τις τελευταίες ώρες από τις αρχές ένα από τα κοντινότερα φιλικά πρόσωπα της οικογένειας Μητσοτάκη και συνεταίρος της συζύγου του Πρωθυπουργού, Μαρέβας Γκραμπόφσκι.

Πρόκειται για την εφοπλίστρια Μελίνα Τραυλού, πλοιοκτήτρια και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, η οποία είναι συνεταίρος της Μαρέβας Μητσοτάκη στην εταιρεία Zeus & Dione. Η κ. Τραυλού είναι και εκπρόσωπος της εταιρείας Neptune Shiping.

Όπως αναφέρει το tvxs.gr, η Μελίνα Τραυλού, με σήμα που εκδόθηκε από το Λιμεναρχείο Λαυρίου στις 4 μμ της Τετάρτης, αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτόφωρου για παράβαση του άρθρου 208 του Ν.187/1973 για ναύτες που απουσιάζουν από τα καθήκοντά τους.

Όπως έχει συμβεί και με άλλους εφοπλιστές στο παρελθόν, εμφανίζονται ως ναυτολογημένοι σε πλοία για ασφαλιστικούς λόγους, αλλά όταν σε έλεγχο των αρχών διαπιστώνεται ότι απουσιάζουν αδικαιολόγητα, διώκονται με τη συνήθη διαδικασία.

Η εταιρεία-θαύμα της Μαρέβας Μητσοτάκη

Όπως αναφέρει αναλυτικό άρθρο του Documento, η επιχειρηματική δραστηριότητα της Μαρέβας Μητσοτάκη είναι αρκετά γνωστή, αφού η εταιρεία εμπορίας ρούχων Zeus & Dione, της οποίας είναι πρόεδρος, έχει μεγάλη προβολή από τα μίντια, τα οποία εκθειάζουν τις επιχειρηματικές ικανότητες της συζύγου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2014 και αποτελεί μετεξέλιξη της ανώνυμης εταιρείας παροχής υπηρεσιών συμβούλων MG Capital Advisor. Πρόεδρος της MG Capital Advisor, που ιδρύθηκε στις 8 Ιουνίου του 2007, ήταν η Μαρέβα Μητσοτάκη, πλαισιωμένη στο διοικητικό συμβούλιο από τον πρώην στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά Σταύρο Παπασταύρου, γνωστό για την εμπλοκή του στη λίστα Λαγκάρντ και στα Panama Papers, και την εφοπλίστρια Μελπομένη Τραυλού.

Στις 11 Ιουλίου 2014 το καταστατικό της MG Capital Advisor αλλάζει, η εταιρεία διαλύεται και μετατρέπεται στη Zeus & Dione.

Μάλιστα, στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που έγινε τον Ιούνιο του 2017 η Μελπομένη Τραυλού συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση με το 7% των μετοχών, βάζει στην αύξηση 140.020 ευρώ και αυξάνει το ποσοστό της στο 7,56%.

Με πληροφορίες από το tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί