Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των σωματείων για την Κοινωνική Ασφάλιση

Με τη συμμετοχή δεκάδων συνδικαλιστών και σωματείων, πραγματοποιήθηκε χθες η σύσκεψη που κάλεσε το Συνδικάτο Οικοδόμων και άλλα σωματεία στο πλαίσιο που καλεί το ΠΑΜΕ, για την Κοινωνική Ασφάλιση. 

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου:

Με τη συμμετοχή δεκάδων συνδικαλιστών και σωματείων, πραγματοποιήθηκε χθες η σύσκεψη που κάλεσε το Συνδικάτο Οικοδόμων και άλλα σωματεία στο πλαίσιο που καλεί το ΠΑΜΕ, για την Κοινωνική Ασφάλιση. 

Την εισήγηση της σύσκεψης πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Γιάννης Γωνιανάκης ο οποίος τόνισε πως  «Η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί και φέρνει μέσα στο μήνα νέο αντιασφαλιστικό πακέτο με στόχο να χτυπηθούν ασφαλιστικά δικαιώματα και κατακτήσεις, να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης (Κ.Α) πάνω στις βάσεις που έβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο Κατρούγκαλου, αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Έχουμε επισημάνει, ότι ο στρατηγικός στόχος του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του είναι να απαλλαγεί όσο το δυνατό περισσότερο από τις υποχρεώσεις που έχει απέναντι στην Κ.Α. Υποχρεώσεις που απέκτησε κάτω από την πίεση των αγώνων των εργαζομένων τις προηγούμενες δεκαετίες. Θέλουν να μετατρέψουν την Κ.Α σε πλήρως ατομική υπόθεση του ασφαλισμένου, με ακόμη πιο βαριές συνέπειες για τους εργαζομένους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολουμένους, τα λαϊκά στρώματα».

Μέσα από την εισήγηση τόνισε ότι πρέπει να οργανώσουμε ακόμα καλύτερα και πιο αποφασιστικά τον απεργιακό αγώνα ενάντια στην επιδίωξη της κυβέρνησης να δώσει ένα ακόμα χτύπημα στα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα. Να οργανώσουμε πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση και Υγεία για όλους με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Στην κατεύθυνση αυτή στη σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος μια σειρά μέτρα: Συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους, επεξεργασία πλαισίου πάλης ανά κλάδο, συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και συσκέψεις σε χώρους δουλειάς, συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα και Απεργιακών Επιτροπών είναι μερικά από αυτά. 

Από το βήμα της σύσκεψης εκφράστηκε η αλληλεγγύη  στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της Γαλλίας αλλά και στους αγώνες σε μια σειρά κλάδους και χώρους, όπως στον ΟΤΕ, στα νοσοκομεία, αλλά και στις κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες. Αποφασίστηκε να απαντήσουν τα σωματεία με απεργιακή κινητοποίηση  όταν η κυβέρνηση φέρει στην Βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. 

Στην σύσκεψη συζητήθηκαν οι σχεδιασμοί και δημόσιες τοποθετήσεις υπουργών και κυβερνητικών στελεχών για την άμεση ψήφιση νομοσχεδίου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Πρόκειται για έναν σχεδιασμό που έρχεται σε συνέχεια παρόμοιων κατασταλτικών παρεμβάσεων ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων, το περιεχόμενο τους, τη λειτουργία των συνδικάτων και το δικαίωμα της Απεργίας. Αφετηρία ήταν η ψήφιση του απεργοκτόνου νόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 

Αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το ρόλο του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού πως δεν φτάνει μόνο οι εργοδοτική τρομοκρατία τώρα προχωράμε και στη συνδικαλιστική τρομοκρατία με αποκορύφωμα την κοινοποίηση στους συναγωνιστές Δ.Σ και Γ.Ξ μέλη του ΔΣ του ΕΚΗ μήνυση και κάλεσμα  σε απολογία από εισαγγελέα μετά από μήνυση που έκανε η πλειοψηφούσα παράταξη της ΠΑΣΚΕ στο ΕΚΗ.  

Για αυτό καλούμε σε συγκέντρωση την Τέταρτη 22 του μηνά σε συγκέντρωση στην πλατεία Κορνάρου 9 το πρωί μέρα όπου έχουν καλεστεί οι σύντροφοι μας σε απολογία .

Κάλεσμα συμμετοχής στην συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΗ όπου θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 20 του μηνά 18:00 να παραβρεθούν σωματεία , συνδικαλιστές και εργαζόμενοι ώστε να θέσουμε το ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης  και να πάρει απόφαση για απεργία το ΔΣ . 

Στα πλαίσια της ανάδειξης των εξελίξεων και της οργάνωσης της πάλης το λόγο πήραν ο Δημήτρης Βρύσαλης πρόεδρος εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, ο Δημόκριτος Σαλούστρος πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Βαγγέλης Σοφίου μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, ο Δημήτρης Βουρλιώτης πρόεδρος των εργατοϋπαλλήλων γάλακτος – τροφίμων και ποτών, ο Μηλιαράς Γιάννης γραμματέας ΠΕΤ/ΟΤΕ Ηρακλείου, ο Κριαράς Ανδρέας πρόεδρος συνταξιούχων ΙΚΑ,  Τάσος Κωνσταντινίδης πρώην πρόεδρος Τυπογράφων και η Κατερίνα Μαρκάκη από την Ανακύκλωση.  

Στη σύσκεψη των σωματείων παραβρέθηκε και έκανε παρέμβαση ο Γιώργος Πέρρος μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί