Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Μαλεβιζίου-Πολυτεχνείου Κρήτης για το ενεργειακό

Γεμίζει τη φαρέτρα του με θεσμική θωράκιση ο Δήμος Μαλεβιζίου για το ενεργειακό. Στο πλαίσιο αυτό υπογράφηκε σήμερα Μνημόνιο Συνεργασίας του Δήμου Μαλεβιζίου με το Πολυτεχνείο Κρήτης για τη χάραξη της ενεργειακής στρατηγικής του Μαλεβιζίου, εν όψει της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής (μεγάλο καλώδιο) και των ζητημάτων που απορρέουν από την υλοποίηση της στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, επιβαρύνοντάς την ως περιοχή υποδοχής του έργου.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν από κοινού στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου στο Γάζι, στο πλαίσιο ειδικής τελετής, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας και ο αναπληρωτής Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης. Παρών ήταν και ο συνεργάτης του κ. Ζοπουνίδη, υποψήφιος διδάκτωρ του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός κ. Πέτρος Ασμαργιαννάκης.

Με τη σημερινή υπογραφή του Μνημονίου ο Δήμος Μαλεβιζίου αποκτά ένα ακόμη στρατηγικό εταίρο και μάλιστα σε επιστημονικό επίπεδο για τη μάχη που δίνει σε σχέση με το ενεργειακό. Σαφής προτεραιότητα δίνεται στο θέμα της χωροθέτησης του Σταθμού Μετατροπής και το πάγιο αίτημα του Δήμου να μεταφερθεί στην περιοχή της Κορακιάς, αντί της Δαμάστας.

Πρόκειται για συνεργασία που υλοποιείται σε συνέχεια αποφάσεων που είχαν ληφθεί πρόσφατα, έπειτα από εισήγηση – πρόταση του Μενέλαου Μποκέα, τόσο στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στο πλαίσιο της Επιτροπής Ενέργειας που έχει συσταθεί στο Δήμο. Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα συστρατεύτηκαν με τις θέσεις του Δήμου, στηρίζοντας τις διεκδικήσεις του, τόσο το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, όσο και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης, εκδίδοντας ανάλογες αποφάσεις και ψηφίσματα.

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της τελετής υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας ο Μενέλαος Μποκέας ανέφερε: «Γεμίζουμε τη φαρέτρα μας για το ενεργειακό. Στρατηγικός εταίρος του Δήμου Μαλεβιζίου το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Με τη σημερινή υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας θωρακίζουμε επιστημονικά το Δήμο για τις θέσεις και τις διεκδικήσεις όσων διαχρονικά μας αναλογούν. Με τεχνικό σύμβουλο θεσμικού επιπέδου.

Η μάχη θα δοθεί και επιστημονικά και τεκμηριωμένα και συλλογικά. Προτεραιότητά μας η συνεργασία με το Πολυτεχνείο σε σχέση με τη χωροθέτηση του Σταθμού Μετατροπής και το θέμα της Δαμάστας.

Ευχαριστώ τον Αναπληρωτή Κοσμήτορα της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης, Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη, καθώς και το συνεργάτη του υποψήφιο διδάκτορα του Πολυτεχνείου, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό κ. Πέτρο Ασμαργιαννάκη για την άμεση ανταπόκριση».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης, ανέφερε:

«Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του Δήμου Μαλεβιζίου με γνώμονα να προασπίσουμε επιστημονικά το Δήμο γύρω από περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς παράγοντες στο πλαίσιο του έργου της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης Κρήτης Αττικής, για το οποίο το Μαλεβίζι καλείται να σηκώσει ένα μεγάλο φορτίο ως Δήμος υποδοχής. Προφανώς και η ενεργειακή ανεξαρτησία της Κρήτης είναι μείζον ζήτημα, αλλά πρέπει να διασφαλιστεί ότι αυτό θα γίνει με τους σωστούς όρους, σε ορθολογικό πλαίσιο».

Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικής τελετής στην οποία είχαν προσκληθεί τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τα μέλη της Επιτροπής Ενέργειας, οι εκπρόσωποι των Συμβουλίων Κοινοτήτων του Δήμου, οι φορείς της Δαμάστας καθώς και οι εκπρόσωποι των συλλόγων του Δήμου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί