Κατήγγειλε ότι βρήκε σκουλήκι σε γεύμα νοσοκομείου της Ελλάδας

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, μετά την καταγγελία του ασθενούς ότι βρέθηκε ξένο σώμα – συγκεκριμένα σκουλήκι – στο φαγητό του και τη σχετική αναφορά της προϊσταμένης της νοσηλευτικής υπηρεσίας προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Το περιστατικό που αποκάλυψε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) συνέβη στις 7 Ιανουαρίου.

Άμεσα, όπως ενημερώνει το υπουργείο Υγείας η διοίκηση του νοσοκομείου, πέραν της προκαταρκτικής εξέτασης που ήδη διεξάγεται, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως το συμβάν, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές αρχές.

Κατόπιν της αναφοράς, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, διενεργήθηκε αυτοψία στον χώρο παρασκευής των γευμάτων από την διοίκηση του νοσοκομείου, από κοινού με την επόπτρια Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα των υλικών και η ασφαλής διαδικασία παρασκευής των γευμάτων και διαπιστώθηκε η εύρυθμη λειτουργία των χώρων ενδιαιτήσεως.

Τέλος, με αφορμή το περιστατικό, σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, καθημερινά διενεργείται εξονυχιστικός έλεγχος στον χώρο των μαγειρείων, από την επόπτρια Δημόσιας Υγείας και την προϊσταμένη του Τμήματος Διατροφής. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί