Αρναουτάκης – Σενετάκης ανέλαβαν το promotion στις επενδύσεις Μηλιώνη (του σκανδάλου Energa) στο Ηράκλειο! (φωτο)

Τον Βασίλη Μηλιώνη τον θυμάστε; Είναι ο άνθρωπος “alter ego” του γνωστού Άρη Φλώρου της Energa και εκ των βασικών πρωταγωνιστών του σκανδάλου των εταιρειών Hellas Power και Energa, που απασχολεί την ελληνική κοινωνία εδώ και πολλά χρόνια.Ακόμα και πολύ πρόσφατα, στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, το “δίδυμο” των επιχειρηματιών απασχόλησε τη δημοσιότητα, καθώς το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αθώωσε τον Μηλιώνη για το σκάνδαλο και περιόρισε σε 5 από 21 χρόνια την ποινή στον Φλώρο, κάνοντας χρήση των νέων διατάξεων της κυβέρνησης της ΝΔ στον ποινικό κώδικα.

Ο Βασίλης Μηλιώνης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 10 χρόνια κάθειρξης, αλλά δεν είχε οδηγηθεί στη φυλακή. Ο ίδιος, για την ίδια υπόθεση, είχε προφυλακιστεί.

ΟΙ δυο τους κατηγορούνταν ότι υπεξαίρεσαν περίπου 255 εκατομμύρια ευρώ, μέσω των ιδιωτικών εταιρειών παροχής ρεύματος που είχαν στήσει (Φλώρος – Energa, Μηλιώνης – Hellas Power). Η κομπίνα είχε ως εξής: οι δυο τους δεν κατέβαλλαν στο κράτος το «χαράτσι» και άλλα τέλη τα οποία βέβαια εισέπρατταν κανονικά από τους περίπου 200.000 πελάτες τους.

Μέχρι την ημέρα που ξεκίνησε η δίκη, δήλωναν “αθώοι”, αλλά στη συνέχεια επέστρεψαν μεγάλο μέρος από τα χρήματα!

Ο Βασίλης Μηλιώνης, λοιπόν, πρωταγωνιστής μιας υπόθεσης που ακόμα “μυρίζει” σε σχέση και με τους τελικούς χειρισμούς της Δικαιοσύνης, είναι ένα από τα πρόσωπα που θα στηρίξει την… ανάπτυξη ο Άδωνης Γεωργιάδης! Και θα το κάνει από το Ηράκλειο, όπου επεκτείνει τις δραστηριότητές του ένα από τα πλέον αμφιλεγομενα πρόσωπα της ελληνικής κοινωνίας όλη την περίοδο της κρίσης.

Μην ξεχνούμε και τον προκλητικό του βίο όλα αυτά τα χρόνια, βίο που απασχολούσε συχνά τα κουτσομπολίστικα τηλεπεριοδικά. Το καλοκαίρι του 2014 οι φωτογραφίες του Βασίλη Μηλιώνη στη Μύκονο και τα ρεπορτάζ που τις συντρόφευαν κυκλοφόρησαν παντού, προκαλώντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Ο κ. Μηλιώνης, όπως διαβάζουμε στα επίμαχα ρεπορτάζ, δαπάνησε περίπου 100.000 ευρώ σε μια εβδομάδα στο νησί των ανέμων, όπου φιλοξενούσε 30 καλεσμένους του.

cover

Ο Βασίλης Μηλιώνης, ως ιδιοκτήτης πλέον της εταιρείας FILIA INVESTMENTS , έχει αγοράσει έκταση στην περιοχή της Αυγενικής και του Βενεράτου για την ανέγερση εξοχικών κατοικιών και ενός ξενοδοχείου.

Ποιοι ανέλαβαν όμως να στηρίξουν και να διαφημίσουν, στο όνομα της ανάπτυξης, τις νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες του Μηλιώνη; Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης (ξέρετε, ο επικεφαλής της… “εθνικής Κρήτης”) και ο γαλάζιος βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης!

Οι δυο τους φόρεσαν τα… κράνη τους, πήγαν στην τελετή θεμελίωσης που έγινε την περασμένη Παρασκευή. στην οποία μάλιστα ο περιφερειάρχης εξεφώνησε κι ένα λογύδριο υπέρ της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας και της υποχρέωσης της Πολιτείας να της δίνει χείρα βοηθείας! Ένα λογύδριο, δηλαδή, υπέρ των πρωτοβουλιών Βασίλη Μηλιώνη και πώς, ο πρωταγωνιστής ενός από τα πλέον πολυσυζητημένα σκάνδαλα, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της Κρήτης, χτίζοντας…. εξοχικές κατοικίες! Έφτασε ακόμα και στο σημείο να χαρακτηρίσει την επένδυση Μηλιώνη “το πρώτο βήμα της δεκαετίας για την ανάπτυξη και την απασχόληση”!

Δείτε και τις σχετικές φωτογραφίες από τη θεμελίωση, όπως δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα “Πατρίς”.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Μία άποψη για το “Αρναουτάκης – Σενετάκης ανέλαβαν το promotion στις επενδύσεις Μηλιώνη (του σκανδάλου Energa) στο Ηράκλειο! (φωτο)”

  1. AvatarΓΙΩΡΓΟΣ 25

    ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΟΝ ”ΕΘΝΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ”.. ΕΜΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΑ ΧΑΧΑΝΑ, ΤΑ ΚΡΑΝΗ Κ ΤΑ ΦΤΙΑΡΙΑ.. ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΟΧΗΣ ΣΗΜΙΤΗ – ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί