Τρόμος για γυναίκα στην Κρήτη: Της επιτέθηκε άνδρας ακινητοποιώντας την

Μια 40χρονη γυναίκα δέχτηκε προ ημερών επίθεση από άγνωστο άντρα στην περιοχή της Καλλιθέας, στο Ρέθυμνο.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες των Παραπολιτικών Κρήτης,το συμβάν σημειώθηκε γύρω στις 7 το απόγευμα και η γυναίκα ήταν πεζή, όταν ένας άγνωστος άντρας της επιτέθηκε από πίσω, κρατώντας το στόμα της και ακινητοποιώντας τη.

Η γυναίκα, αφού αντιστάθηκε, πάλεψε και κατάφερε να απελευθερώσει το στόμα της άρχισε να φωνάζει, με αποτέλεσμα ο δράστης να πανικοβληθεί και να τραπεί σε φυγή.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, αξίζει να υπενθυμίσουμε τις οδηγίες που μπορεί να ακολουθήσει μια γυναίκα που έπεσε θύμα σωματικής/ σεξουαλικής βίας, όπως έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο της Ελληνικής Ιατροδικαστής Εταιρίας:

Ποιες είναι, όμως, οι πρώτες κινήσεις που μπορεί να κάνει μία γυναίκα που έχει πέσει θύμα βίας;

Σε περίπτωση ξυλοδαρμού, η διαδικασία που μπορεί να ακολουθήσει μία γυναίκα είναι είτε να υποβάλει άμεσα μήνυση εναντίον του δράστη είτε να εκμεταλλευτεί το τρίμηνο περιθώριο που έχει δικαίωμα από το νόμο. Στην περίπτωση που υποβάλει άμεσα μήνυση θα λάβει από το κατά τόπους αστυνομικό τμήμα εντολή ιατροδικαστικής εξέτασης και σε αυτή την περίπτωση η εξέταση είναι εντελώς δωρεάν και πραγματοποιείται στην πλησιέστερη δημόσια ιατροδικαστική δομή.

Στην περίπτωση που η γυναίκα επιθυμεί να εκμεταλλευτεί το χρονικό περιθώριο του τριμήνου, τότε θα πρέπει να επισκεφθεί ιατροδικαστικό ιατρείο για την πιστοποίηση των τραυμάτων και τη σύνταξη της σχετικής έκθεσης.

Από την ΕΙΕ τονίζεται ότι «ο ιατροδικαστής είναι ο μόνος ειδικός γιατρός που έχει την κατάλληλη εκπαίδευση και εμπειρία για την πιστοποίηση των σωματικών βλαβών. Οποιαδήποτε εξέταση από άλλον ιατρό είναι εύκολο να αμφισβητηθεί κατά τη δικαστική διαδικασία. Επιπλέον, κρίνονται άστοχες ορισμένες ενέργειες, όπως η φωτογράφιση των τραυμάτων, καθώς τέτοιες πράξεις δεν έχουν αποδεικτική επιστημονική αξία».

Σε περίπτωση βιασμού, είναι σημαντικό η γυναίκα να επισκεφθεί έναν ιατροδικαστή το συντομότερο δυνατό. Ειδικά στις περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης, ο χρόνος, δυστυχώς, δεν είναι σύμμαχος των θυμάτων. Αν μία γυναίκα προσφύγει άμεσα σε έναν ιατροδικαστή, είναι δυνατό, πέρα από την ορθή πιστοποίηση του βιασμού, να πραγματοποιηθούν και εργαστηριακές εξετάσεις, οι οποίες είναι δυνατόν να ταυτοποιήσουν το δράστη. Είναι σημαντικό οι γυναίκες να γνωρίζουν ότι σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μην πραγματοποιήσουν λουτρό πριν από την επίσκεψή τους στον ιατροδικαστή, ενώ θα πρέπει να αφαιρέσουν τα ρούχα και τα εσώρουχα που φορούσαν και να τα τοποθετήσουν σε μία καθαρή, κατά προτίμηση, χάρτινη σακούλα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί