Στη Γερμανία εσπευσμένα ο Ερντογάν για να συναντήσει τη Μέρκελ

Επρόκειτο να συναντηθούν στην Τουρκία στις 24 Ιανουαρίου ωστόσο το ραντεβού θα γίνει νωρίτερα

Στις 19 Ιανουαρίου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν θα ταξιδέψει τελικά στη Γερμανία για να συναντήσει την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

  Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ανατρέπεται ο αρχικός προγραμματισμός σύμφωνα με τον οποίο στις 24 Ιανουαρίου η Άνγκελα Μέρκελ επρόκειτο να επισκεφτεί την Τουρκία και εν τέλει ο Ερντογάν θα είναι αυτός που θα ταξιδέψει για την συνάντηση.  

O Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν χτες το βράδυ πραγματοποίησε μια τηλεφωνική συνομιλία με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Όπως ήταν αναμενόμενο, στην τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Μέρκελ συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Λιβύη και περιφερειακά ζητήματα.

  Η ανακοίνωση της επικοινωνίας των δύο ηγετών έγινε από την τουρκική γραμματεία ενημέρωσης, που σημείωσε ότι Ερντογάν και Μέρκελ συζήτησαν τις περιφερειακές εξελίξεις. Αν και χθες έγινε κατάπαυση πυρός, με βάση και το κάλεσμα Ρωσίας και Τουρκίας, σήμερα οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν στη Λιβύη, με αποτέλεσμα η μία πλευρά να επιρρίπτει ευθύνες στην άλλη.  

Στο μεταξύ, η Ρωσία θα φιλοξενήσει σήμερα συνομιλίες μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών στη Λιβύη, στις οποίες θα συμμετάσχουν ο επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής ενότητας Φαγιέζ αλ Σάρατζ και ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.  

«Στο πλαίσιο της εφαρμογής της πρωτοβουλίας των προέδρων της Ρωσίας και της Τουρκίας (…) η Μόσχα θα φιλοξενήσει σήμερα διαλιβυκές συνομιλίες υπό την αιγίδα των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσία και της Τουρκίας», ανέφερε η ανακοίνωση. «Ο Σάρατζ, ο Χάφταρ και εκπρόσωποι άλλων πλευρών στη Λιβύη αναμένεται να συμμετάσχουν στις συνομιλίες», πρόσθετε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί