Προσπάθεια φίμωσης στο περιφερειακό συμβούλιο καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης

Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης, μέσω της οποίας καταγγέλλει Προσπάθεια φίμωσης στο περιφερειακό συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής.

Δείτε: Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με διαμαρτυρίες – “Ναι” στο ζήτημα του Καζίνο (Φωτογραφίες & Βίντεο)

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Απαράδεκτη προσπάθεια φίμωσης της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης εκδηλώθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο στις 10-1-2020, από την παράταξη του περιφερειάρχη (ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ), με τη συναίνεση της ΝΔ.
Με φτηνά κόλπα, με παραβίαση του κανονισμού διεξαγωγής των συζητήσεων, εμποδίστηκε η συζήτηση επερώτησης που είχε καταθέσει η Λαϊκή Συσπείρωση για τον επικίνδυνο ρόλο της περιφέρειας στο πλευρό των φιλοπόλεμων δυνάμεων των κυβερνήσεων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, τη στιγμή, μάλιστα, που η κυβέρνηση έχει καταθέσει στη Βουλή για επικύρωση τη συμφωνία που υπέγραψε στις 5/10/19 με τις ΗΠΑ για την επέκταση των αμερικάνικων βάσεων.
Όλο αυτό φυσικά δεν έγινε τυχαία. Οι εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων στο περιφερειακό συμβούλιο έχουν αναλάβει να βγάλουν τη βρώμικη δουλειά στο πλευρό της ΕΕ και ΝΑΤΟ για να συνηθίσει ο λαός της χώρας και της Κρήτης να ζει μέσα στο μάτι του κυκλώνα, στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και τον κίνδυνο μιας γενικότερης ανάφλεξης.
Ενοχλήθηκαν με την επερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που αποκαλύπτει πώς η περιφέρεια στηρίζει ενεργά τα σχέδια της ελληνικής πλουτοκρατίας και των ιμπεριαλιστών συμμάχων της στην περιοχή, παρά τα γενικόλογα ευχολόγια για την ειρήνη.
Οι εργαζόμενοι και ο λαός της Κρήτης δεν νομιμοποιούν στη συνείδησή τους την υποστήριξη της Περιφέρειας στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και την επέκταση της βάσης της Σούδας, που εκθέτει τον λαό της Κρήτης σε μεγάλους κινδύνους.
Καταδικάζουν τη δημιουργία «μαύρου μετώπου» κεφαλαίου- κυβέρνησης- περιφέρειας, που επιβεβαιώθηκε -στην ίδια συνεδρίαση- τόσο με τη μεθοδευμένη απόφαση για το ξεπούλημα της πρώην βάσης των Γουρνών, όσο και με την εκχώρηση των υδρογονανθράκων Νότια της Κρήτης σε ντόπιους και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους, χωρίς κανένα όφελος για τον λαό.
Οι εργαζόμενοι και ο λαός της Κρήτης με την πάλη τους θα κάνουν αυτές τις αποφάσεις κουρελόχαρτο.
Όσοι νομίζουν ότι έχουν ξεμπερδέψει με το λαϊκό κίνημα, είναι γελασμένοι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί