Κουτσούμπας: Κάθετη διαφωνία ΚΚΕ στη νέα υποτίθεται αμυντική συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας

Από το Λονδίνο όπου βρίσκεται ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ερωτώμενος σχετικά τη συνάντησή του, αύριο, με τον πρωθυπουργό, στον απόηχο της επίσκεψης του Κυρ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον Ντ. Τραμπ, εξέφρασε την κάθετη αντίθεση του ΚΚΕ στη νέα συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας. 

Συγκεκριμένα ο Δ. Κουτσούμπας σχολίασε τα εξής:

«Είναι μια περίοδος πολύ σημαντική. Οι εξελίξεις τρέχουν γοργά και βεβαίως ανησυχούμε για όλες αυτές τις εξελίξεις, με την όξυνση των ανταγωνισμών, των αντιθέσεων, τις συγκρούσεις που συμβαίνουν στην περιοχή, που είναι πιθανό να μας οδηγήσουν και σε γενικότερες πολεμικές εμπλοκές.

Η επίθεση των ΗΠΑ ενάντια στο Ιράν, με τη δολοφονία Σουλεϊμανί και η απάντηση του Ιράν, οι εξελίξεις με τον χωροφύλακα των ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή, το Ισραήλ και τη στάση του στην περιοχή, όπως επίσης η επιθετικότητα και προκλητικότητα του Ερντογάν και της τούρκικης άρχουσας τάξης, που διεκδικεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο, την Αν. Μεσόγειο -από αυτή τη σκοπιά, όλα αυτά τα ζητήματα- θα τεθούν στο τραπέζι.

Θέλουμε να έχουμε αναλυτική ενημέρωση από τον κ. πρωθυπουργό και βεβαίως θα εκφράσουμε την κάθετη αντίθεση του ΚΚΕ στη νέα συμφωνία, την υποτίθεται αμυντική συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας, που έρχεται την επόμενη εβδομάδα στη βουλή. Και βεβαίως αγωνιστικά καλούμε τον ελληνικό λαό να απαντήσει απέναντι σε όλα αυτά τα ζητήματα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί