Πραγματοποιήθηκε η ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο από το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν, τα μέλη, οι φίλες και οι φίλοι την ξενάγηση, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, που διοργάνωσε το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης.

Η ανακοίνωση του Δικτύου Παρέμβασης Γυναικών:

Στις 05 Ιανουαρίου 2020, με την εθελόντρια ξεναγό και συγγραφέα κα Αθηνά Κυριακάκη-Σφακάκη, η οποία συνεχίζει ακάματη το πολιτιστικό της, εθελοντικό έργο.

«Με απόλυτη  επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η πρώτη  ξενάγηση του 2020 όχι μόνον για τα μέλη του Δικτύου αλλά και ολόκληρη την κοινωνία του Ηρακλείου με στόχο την ανάδειξη του αρχαιολογικού μας πλούτου ανέφερε η πρόεδρος Σκεύω Μπιζιώτη αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά.!!

Η ανταπόκριση  των συνδημοτών μας, στην πρόσκληση  για  μια ακόμη  φορά ήταν πέραν  κάθε προσδοκίας. Ξεναγήθηκαν 110 άτομα. Την ξενάγηση παρακολούθησαν οι δημοσιογράφοι Στέλιος Ζερβός, Φαίη Σφακιωτάκη και Γιώργος Τσιγώνης. Η κα Σφακάκη μας  καλωσόρισε  στο προαύλιο  του Αρχαιολογικού  Μουσείου, ως  εθελόντρια Ξεναγός, μέλος  του Σωματείου Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης. Ξεκίνησε η ξενάγηση  με γοητευτικό πρόλογο –παρουσίαση  της  περιοχής , της θέσης  του Μουσείου και η οποία είχε  την πρόνοια  να μας δείξει  άγνωστες  σε  πολλούς εικόνες όπως: Προμαχώνας  Σαμπιονάρα ,Μονή  του Αγίου Φραγκίσκου, Πέτρος Φίλαργος- Πάπας Αλέξανδρος ο 5ος. Ο Δούκας του Μποφώρ ,Χουγκιάρ Τζαμί, Επτά  μπαλτάδες. Ιωσήφ  Χατζηδάκης, ο Ιραδές επέκταση  των δικαιωμάτων  της συνθήκης  της Χαλέπας 1878.Το Πρώτο Μουσείο, η μονόχωρη αίθουσα. Πάτροκλος Καραντινός  και σημερινό κτίσμα. Το πεδίον του Άρεως , οι τρεις καμάρες, η Πλατεία Ελευθερίας .Θαυμάσαμε  εντός  του Μουσείου  τις συλλογές  των αρχαιολογικών ευρημάτων με  κορωνίδα  της  εκθέσεως  τα Μινωικά αριστουργήματα.

Λυπηθήκαμε που  η έκθεση των Μινωικών τοιχογραφιών και η έκθεση των μαρμάρινων αγαλμάτων ήταν κλειστές.

Ευχάριστη έκπληξη η παρουσία  πολλών παιδιών, που είχαν προσκληθεί  από εορτάζουσα, ως δώρο στις φίλες της, για τα γενέθλιά της.!!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί