Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας ένας από τους αντιπροέδρους της ισπανικής κυβέρνησης

 Πέντε μέλη από τους Podemos στην κυβέρνηση της Ισπανίας

Ο επικεφαλής των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας θα είναι ο ένας από τους τέσσερις αντιπροέδρους της νέας ισπανικής κυβέρνησης, αρμόδιος για τα κοινωνικά δικαιώματα.

«Η κυβέρνηση της οποίας προεδρεύει ο Πέδρο Σάντσεθ θα έχει μια αντιπροεδρία για τα Κοινωνικά Δικαιώματα και την Ατζέντα 2030, την οποία θα αναλάβει ο Πάμπλο Ιγκλέσιας», γνωστοποίησε η σχετική ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση θα περιλαμβάνει «τρεις γυναίκες αντιπροέδρους», μία από τις οποίες η βουλευτής του αριστερού κόμματος και σύντροφος του Πάμπλο Ιγκλέσιας, Ιρένε Μοντέρο, η οποία θα γίνει υπουργός Ισότητας.

Η κυβέρνηση θα έχει άλλους τρεις υπουργούς που θα εκπροσωπούν τον εκλογικό συνασπισμό του: την Γιολάντα Ντίαθ ως υπουργό Εργασίας, τον κομμουνιστή Αλμπέρτο Γκαρθόν ως υπουργό Κατανάλωσης και τον κοινωνιολόγο Μανουέλ Καστέλς ως υπουργό Πανεπιστημίων.

Η υπόλοιπη σύνθεση της κυβέρνησης πρόκειται να ανακοινωθεί μέσα στις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με πληγές από το περιβάλλον του Σάντσεθ. Η κυβέρνησή του θα είναι η πρώτη συνασπισμού στην Ισπανία μετά το τέλος της φρανκικής δικτατορίας το 1975.

Ο Σοσιαλιστής πολιτικός έλαβε την Τρίτη με ελάχιστη διαφορά την εμπιστοσύνη των βουλευτών (167 ψήφοι υπέρ, 165 κατά, 18 αποχές) για να παραμείνει στην πρωθυπουργία, κάτι που έβαλε τέλος σε πολλούς μήνες πολιτικής παράλυσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί