Λαϊκή Συσπείρωση για τον κόλπο Δερματά: Η διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου προσπαθεί να αποποιηθεί τις όποιες ευθύνες

Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου, σχετικά με τις εξελίξεις για τον κόλπο Δερματά.

Δείτε: Δήμαρχος Ηρακλείου για Κόλπο του Δερματά: «Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του Δήμου με κάθε νόμιμο τρόπο»

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του κ. Λαμπρινού, να εμφανιστεί ως υπερασπιστής του δημόσιου συμφέροντος και το μέτωπο που ανοίγει με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, επιδιώκει να μας κάνει να ξεχάσουμε πως τόσο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση όσο και ο Δήμος Ηρακλείου ανήκουν και υπερασπίζονται το ίδιο Κράτος και τους ίδιους νόμους. Επομένως για το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί έχουν εξίσου και οι δύο ευθύνες. Ευθύνες, τις οποίες προσπαθεί να αποποιηθεί η διοίκηση του Δήμου.

Η Δημοτική Αρχή, στην σημερινή Συνέντευξη Τύπου απέφυγε να δώσει τις εξηγήσεις που οφείλει στο λαό της πόλης και ιδιαίτερα στους κατοίκους της Αγ. Τριάδας, πως ένα επείγον έργο, άμεσης υλοποίησης, έφτασε να θέλει 4 χρόνια για να υλοποιηθεί. Όπως εξηγήσεις οφείλει να δώσει και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, πώς είναι δυνατόν για το ίδιο έργο αρχικά να μην ζητάει περιβαλλοντική μελέτη ενώ αργότερα να αποτελεί προϋπόθεση για την συνέχιση του; 

Οι Ηρακλειώτες μπορούν και από την συγκεκριμένη υπόθεση να αντλήσουν σημαντικά συμπεράσματα. Κυριότερο ότι, για ακόμη μια φορά «ο βασιλιάς είναι γυμνός». Δηλαδή το αστικό κράτος (Κυβερνήσεις-Αποκεντρωμένη Διοίκηση-Περιφέρειες-Δήμοι) όταν πρόκειται για έργα που δεν θα αποδώσουν άμεσο και ζεστό χρήμα δεν μπορούν ούτε μεταξύ τους να τα βρουν.

Εδώ που φτάσαμε, η Δημοτική Αρχή πρέπει να δεσμευτεί πως οι καθυστερήσεις και η οικονομική επιβάρυνση, που αυτές ήδη επιφέρουν, ότι δεν θα πέσει στις πλάτες των Ηρακλειωτών. Να κινηθεί άμεσα για κρατική χρηματοδότηση που θα το εξασφαλίζει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί