Δήμαρχος Ηρακλείου για Κόλπο του Δερματά: «Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του Δήμου με κάθε νόμιμο τρόπο»

Συνέντευξη τύπου για τις εξελίξεις στο έργο της Αντιδιαβρωτικής Προστασίας του Κόλπου του Δερματά, με αφορμή το πρόσφατο έγγραφο της Διεύθυνσης Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου Ναυτιλίας που ενέκρινε την συνέχιση των εργασιών, έδωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου, στην Λότζια.

Στα βασικά σημεία της τοποθέτησής του, ο Δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά:  

«Mε αφορμή το πρόσφατο έγγραφο της Διεύθυνσης Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου Ναυτιλίας που δικαιώνει εκ νέου τον Δήμο Ηρακλείου και εγκρίνει την συνέχιση των εργασιών,  αλλά και τις νέες δηλώσεις της κ. Συντονίστριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, θεωρήσαμε ότι πλέον είναι επιβεβλημένη μια συνολική απάντηση, ώστε οι δημότες να γνωρίζουν την πραγματικότητα:

Η  ουσία της υπόθεσης με λίγες γραμμές είναι η εξής: 

  • Όταν σταμάτησε το έργο της Β΄ Φάσης της Αντιδιαβρωτικής Προστασίας του Κόλπου του Δερματά, τον Μάρτιο του 2019, δεν είχε αλλάξει απολύτως τίποτα σε σχέση με τις συνθήκες υπό τις οποίες ξεκίνησε. Όσα ίσχυαν το καλοκαίρι του 2018, όταν ο τεχνικός φάκελος του έργου ελέγχθηκε και εγκρίθηκε τόσο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης όσο και από το Ελεγκτικό Συνέδριο, με αποτέλεσμα να συμβασιοποιηθεί και να ξεκινήσει να εκτελείται, τα ίδια ακριβώς ίσχυαν και την άνοιξη του 2019. Το μόνο που άλλαξε, χωρίς να γνωρίζουμε μέχρι σήμερα το γιατί, ήταν η στάση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης. 
  • Το έργο διαθέτει όλες τις διαθέσιμες αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις, συμπεριλαμβανομένης πλέον και της περιβαλλοντικής αδειοδότησης. 
  • Υπέρ της συνέχισης του έργου έχουν ταχθεί όλοι όσοι έχουν εξετάσει τον φάκελο – το Σώμα των Επιθεωρητών Δημόσιων Έργων, το Υπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Ναυτιλίας. Η μόνη που επιμένει ότι το έργο δεν μπορεί να συνεχιστεί είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, η οποία μάλιστα με την στάση της, απαξιώνει και όλους τους παραπάνω. 
  • Εφόσον βρεθεί λύση με τον ανάδοχο, ο οποίος όπως γνωρίζετε μετά από πολλούς μήνες αναμονής, τελικά υπέβαλε αίτηση διάλυσης της σύμβασης, εμείς έχουμε την πρόθεση να συνεχίσουμε τις εργασίες. Αυτό πρέπει να καταστεί απολύτως ξεκάθαρο. 

Ο Δήμος θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα του με κάθε νόμιμο τρόπο». 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί