Η δήλωση Μητσοτάκη υπέρ της δολοφονίας του Σουλεϊμανί, που δεν μπορούσε να βρει ο Συρίγος (Βίντεο)

Έψαξε να βρει την δήλωση του Μητσοτάκη υπέρ της δολοφονίας του Σουλεϊμανί ο Άγγελος Συρίγος αλλά δεν την βρήκε όπως είπε στον ΑΝΤ1. Εξαρτάται που έψαξε διότι αν έψαξε στην επίσημη σελίδα του Πρωθυπουργού είχαν «κοπεί» δύο σημεία από την δήλωση του στο Atlantic Council.

«Έψαξα να βρω που είναι αυτή η περίφημη δήλωση για τον Σουλεϊμανί. Η μοναδική δήλωση που βρήκα ήταν ότι η Ελλάδα στηρίζει τις συμμαχίες της στις δύσκολες στιγμές. Ούτε αν έκανε καλά, ούτε αν έκανε άσκημα η Αμερική που δολοφόνησε τον Σουλεϊμάνι.» είπε στον ΑΝΤ1 ο Α. Συρίγος.

Τα «ωραία» αγγλικά του Κυρ. Μητσοτάκη που χάθηκαν στην μετάφραση

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση ενώ τα σημεία που δεν μεταφράστηκαν είναι αυτά με τα κεφαλαία γράμματα.

«Πρώτον, είμαστε σύμμαχοι με τις ΗΠΑ. Στεκόμαστε στο πλευρό των συμμάχων μας σε δύσκολες περιόδους. Καταλαβαίνω πως η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ. Την ίδια στιγμή, πρέπει να έχουμε πλήρη επίγνωση ότι υπάρχουν ευρείες ανησυχίες για πιθανή κλιμάκωση και πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες ώστε να γίνουν κινήσεις που θα αποκλιμακώσουν την ένταση, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΗΠΑ ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΑ ΣΑΦΕΣ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΕΣ ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΝΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ. ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΑ ΤΟ ΕΛΑΒΑΝ ΟΛΟΙ. Είχαμε και ακόμα έχουμε πολύ στενούς δεσμούς με τον Αραβικό κόσμο και θεωρούμε τους εαυτούς τίμιους παίχτες στην περιοχή, αλλά δεν ξεχνάμε ποιοι είναι οι σύμμαχοί μας και πού ανήκουμε γεωπολιτικά».

Η μετάφραση από την σελίδα του πρωθυπουργού:

«Πρώτον, είμαστε σύμμαχοι με τις ΗΠΑ. Στεκόμαστε στο πλευρό των συμμάχων μας σε δύσκολες περιόδους. Καταλαβαίνω πως η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή, πρέπει να έχουμε πλήρη επίγνωση ότι υπάρχουν ευρείες ανησυχίες για πιθανή κλιμάκωση και πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες ώστε να γίνουν κινήσεις που θα αποκλιμακώσουν την ένταση. Είχαμε και ακόμα έχουμε πολύ στενούς δεσμούς με τον Αραβικό κόσμο και θεωρούμε τους εαυτούς τίμιους παίχτες στην περιοχή, αλλά δεν ξεχνάμε ποιοι είναι οι σύμμαχοί μας και πού ανήκουμε γεωπολιτικά».

Κατ. Μπρ., Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί