Κρήτη: Οι γείτονες πρόλαβαν τους «ποντικούς» που πήγαν να διαρρήξουν σπίτι

Στο στόχαστρο ληστών είχε μπει σπίτι γιατρού στην περιοχή του Αμμουδιού στον Άγιο Νικόλαο. Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Μιχάλη Ατσαλάκη στην Ανατολή, οι δύο δράστες, ένας Έλληνας κι ένας Αλβανός μπούκαραν στο σπίτι, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τους γείτονες που ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία.

Η γρήγορη αντίδραση των πολιτών ήταν καθοριστική.

Περιπολικό βρέθηκε εξαιρετικά γρήγορα στο σημείο και όταν οι δράστες διαπίστωσαν πως κινδύνευαν, προσπάθησαν να φύγουν για να γλιτώσουν τη σύλληψη. Όπως εξηγεί αστυνομική πηγή, «είναι κρίσιμη η σωστή και έγκαιρη πληροφόρηση των πολιτών όταν βλέπουν κάποιο τέτοιο γεγονός, διότι μπορεί να το αποσοβήσει ή να οδηγήσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης».

Ο Αλβανός αναζητείται ενώ ο Έλληνας συνελήφθη από την Αστυνομία και πρόκειται να οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα. «Επαγγελματίας διαρρήκτης» είναι ο χαρακτηρισμός που τους αποδίδουν αστυνομικές πηγές αφού πρόκειται για πρόσωπο που όχι μόνο είναι γνωστό για απόπειρες αλλά και για τις καταδίκες του για διαρρήξεις και κλοπές που έχει διαπράξει κατά καιρούς.

Ο ενοικιαστής του σπιτιού ανέφερε: «Δε μας πήραν κάτι γιατί δεν πρόλαβαν, επειδή ειδοποιήθηκε έγκαιρα η Αστυνομία από τους γείτονες». Ωστόσο, διαπιστώνει τον κίνδυνο που μπορεί ν’ ανακύψει για κάθε ανυποψίαστη οικογένεια που επιστρέφει σπίτι της μετά από διακοπές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί