Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην Κρήτη, βελτίωση στις περισσότερες περιοχές της χώρας

Χθες Τρίτη, το πέρασμα της κακοκαιρίας από τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη ήταν σαρωτικό, με θυελλώδεις ανέμους ακόμα και 10 μποφόρ, χιόνια στα ορεινά και δυνατές βροχοπτώσεις στα χαμηλότερα υψόμετρα.

Από σήμερα Τετάρτη αναμένεται βελτίωση στον καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ωστόσο θα διατηρηθούν οι ισχυροί άνεμοι, προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις με πλοία.

Συγκεκριμένα, σήμερα αναμένονται νεφώσεις στα ανατολικά και στο Νότιο Αιγαίο με τοπικές βροχές στην Κρήτη, όπου θα χιονίσει στα ορεινά, βελτιωμένο καιρό στην υπόλοιπη χώρα με τοπικά ισχυρό παγετό στα ηπειρωτικά και βοριάδες με εντάσεις έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσουν νεφώσεις οι οποίες θα δώσουν στην Κρήτη βροχοπτώσεις στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στις Κυκλάδες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Νότιας Εύβοιας. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -12 έως 3 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -8 έως 8, στην Ήπειρο από -5 έως 12 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -7 έως 8, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά από 0 έως 11, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -5 έως 9 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 0 έως 11, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 0 έως 9 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές και στην Κρήτη από 5 έως 11 βαθμούς ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 13 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 7 έως 8 μποφόρ και τοπικά στα νότια πελάγη 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης χιονόπτωσης στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6 έως 7 μποφόρ και τοπικά στα θαλάσσια τμήματα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης και κυρίως στα βόρεια θα διατηρηθεί 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια και πολύ κρύο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -2 έως 6 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ για σήμερα Τετάρτη

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι, με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά.

Άνεμοι: Βόρειοι 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση από αργά το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στο Θερμαϊκό έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 07 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Μακεδονία γενικά αίθριος. Στη Θράκη νεφώσεις, τις πρωινές ώρες παροδικά αυξημένες, με χιονόνερο, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και γρήγορη βελτίωση.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες 7 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 03) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από -07 (μείον 07) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές ή χιονόνερο, και ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιιορεινά κυρίως της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας μέχρι το μεσημέρι. Σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια από αργά το απόγευμα.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7, στα ανατολικά τοπικά 8 και τις πρωινές ώρες έως 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Βόρειοι 8 με 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, με χιονόνερο και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Στα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα βόρεια τις πρωινές ώρες 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Βροχές στην Κρήτη την Πέμπτη

Την Πέμπτη αναμένουμε στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην Κρήτη τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα
ανατολικά 4 με 6 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Αίθριος καιρός την Παρασκευή

Την Παρασκευή αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από τη νύχτα στο Ιόνιο. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί