Ουδείς επιζών στην αεροπορική τραγωδία με το ουκρανικό αεροσκάφος στο Ιράν

Την είδηση για τον τραγικό θάνατο όλων των επιβαινόντων στο ουκρανικό αεροσκάφος Boeing που συνετρίβη στο Ιράν επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος διακόπτει το ταξίδι του στο Ομάν και επιστρέφει εσπευσμένα στο Κίεβο.

https://twitter.com/Obs_IL/status/1214766264784211968

Δείτε: Συντριβή ουκρανικού Boeing 737 στην Τεχεράνη – Η στιγμή της πτώσης σε βίντεο

«Όλοι οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος είναι νεκροί» έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος στο Facebook, επικαλούμενος τις «πρώτες πληροφορίες». «Η πρεσβεία μας βρίσκεται στη διαδικασία να διευκρινίσει τις συνθήκες αυτής της τραγωδίας και τον κατάλογο των ονομάτων των νεκρών» πρόσθεσε.

Στη συντριβή του Boeing 737 της εταιρείας Ukraine International Airlines λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ιμάμης Χομεϊνί της Τεχεράνης έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 170 άνθρωποι.

Εικόνα

«Είναι αδύνατον» να υπάρχουν επιβαίνοντες στην πτήση PS-752 από την Τεχεράνη στο Κίεβο «εν ζωή» είχε αναφέρει νωρίτερα στο πρακτορείο ειδήσεων ISNA ο επικεφαλής της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου. «Όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί» ήταν ο τίτλος του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων IRNA, όπως αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Επικαλούμενο εκπρόσωπο του διεθνούς αεροδρομίου της Τεχεράνης, το IRNA ανέφερε από τη δική του πλευρά πως στο Boeing επέβαιναν 167 επιβάτες και 9 μέλη πληρώματος, συνολικά 176 άνθρωποι. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που μεταδόθηκαν από ιρανικά ΜΜΕ, το αεροσκάφος συνετρίβη στην πόλη Σαχριάρ, δυτικά της μητροπολιτικής περιοχής της Τεχεράνης, και πήρε φωτιά.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως το αεροσκάφος κατέπεσε εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

«Η πυρκαγιά είναι τόσο δυνατή που δεν μπορούμε να κάνουμε καν προσπάθεια διάσωσης, επιτόπου βρίσκονται 22 ασθενοφόρα, τέσσερα λεωφορεία-ασθενοφόρα και ένα ελικόπτερο» δήλωσε ο Πιρχουσεΐν Κουλιβάντ, επικεφαλής της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών της Ισλαμικής Δημοκρατίας, στην τηλεόραση του Ιράν.

Σύμφωνα με το FlightRadar24, το αεροσκάφος είχε τεθεί σε υπηρεσία πριν από μόλις τρία χρόνια και ήταν 737-NG.

Ο εκπρόσωπος της Boeing Γκόρντον Τζόντροου περιορίστηκε να πει ότι η εταιρεία είναι ενήμερη για τις πληροφορίες που μεταδίδονται από μέσα ενημέρωσης για τη συντριβή αεροσκάφους της αμερικανικής εταιρείας και ότι προς το παρόν συγκεντρώνει πληροφορίες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί