Μεγαλώνει συνεχώς η τρύπα στο Κουμ Καπί (Φωτο)

Μεγαλύτερο απ’ ότι υπολογιζόταν φαίνεται πως είναι το πρόβλημα με τις σπηλαιώσεις στο παραλιακό μέτωπο του Κουμ Καπί, με την θάλασσα να “διεκδικεί” ό,τι της… πήραν με την πάροδο των ετών.

Έκδηλη είναι η ανυσυχία του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Μανώλη Κοτσιφάκη, ο οποίος βρέθηκε και σήμερα στην περιοχή, μαζί με τον προϊστάμενο κατασκευών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Γιώργο Ευθυμίου.

Πολύ σοβαρή είναι η κατάσταση μπροστά από τα καφέ της παραλιακής ζώνης, όπου η διάμετρος της οπής μεγάλωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ όπως φαίνεται στις αποκαλυπτικές φωτογραφίες του Parakritika.gr, δεν υπάρχει κυριολεκτικά τίποτα σε αρκετά μεγάλο βάθος και πλάτος, φτάνοντας ακόμη και μέχρι την άλλη πλευρά του δρόμου!!!

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και το παρκάκι την Πύλη της Άμμου, όπού επίσης η διάμετρος έχει μεγαλώσει κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μάλιστα, η ορμητική θάλασσα φαίνεται να έχει παρασύρει και κομμάτια από την βάση στην Πύλη της Άμμου.

Όσο για το πλακόστρωτο απέναντι από την ανατολική τάφρο, και εκεί φαίνεται πως η θάλασσα “δουλεύει” από κάτω, καθώς παρουσιάστηκαν νέες ρωγμές.

Στις σχετικές φωτογραφίες του Parakritika.gr φαίνεται ξεκάθαρα το σημείο από το οποίο “μπαίνουν” τα νερά της θάλασσας και παρασέρνουν ότι βρίσκεται κάτω από το πλακόστρωτο, που μπορεί να υποχωρήσει ανά πάσα στιγμή.

Επί τους παρόντος και αν δεν υποχωρήσει η ένταση των ανέμων για να ηρεμήσει η θάλασσα, δεν μπορεί να γίνει καμία απολύτως παρέμβαση από την ΔΕΥΑΧ και την Τεχνική Υπηρεσία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί