Η ώρα της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Στην τελική ευθεία μπαίνει από σήμερα η ιστορική δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς τρεις εβδομάδες μετά την προκλητική αγόρευση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου έφτασε η ώρα των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής. Επειτα από σχεδόν 5 χρόνια δίκης, ήρθε η ώρα να μιλήσουν εκείνοι που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα το ογκώδες αποδεικτικό υλικό, το οποίο καλούνται να βάλουν στη σειρά στις 13 δικασίμους που θα γίνουν μέσα στον Ιανουάριο.

Οι αγορεύσεις θα ξεκινήσουν σήμερα, με τους δικηγόρους της οικογένειας Φύσσα, θα συνεχιστούν με εκείνους των Αιγυπτίων αλιεργατών και θα ολοκληρωθούν με τους δικηγόρους του ΠΑΜΕ, για τη δολοφονική επίθεση εναντίον των συνδικαλιστών τους στο Πέραμα.

«Το πώς η εισαγγελέας της έδρας κατέληξε σε αυτή την πρόταση βασανίζει τους πάντες. Ισως να πρόκειται για προσωπική πρωτοβουλία, ίσως να εκφράζει έναν εισαγγελικό, δικαστικό μηχανισμό, την έκταση του οποίου δεν γνωρίζουμε. Σε κάθε περίπτωση η εισαγγελική πρόταση ας είναι ένα μάθημα και στους υπεραισιόδοξους για την έκβαση της δίκης αλλά και σε όσους λένε πως δεν είναι σημαντική η παρουσία τους εκεί», υπογραμμίζει ο Κώστας Παπαδάκης, εκ των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής, εκπροσωπώντας τους Αιγύπτιους αλιεργάτες (105,5 «Στο Κόκκινο»).

Ηταν μια πρόταση σκανδαλώδης, που υποστηρίζει την απαλλαγή των νεοναζί της Χρυσής Αυγής από την κατηγορία της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, συγκαλύπτοντας τις δολοφονικές τους επιθέσεις. Είναι προφανές ότι μετά την ανάλυση της εισαγγελέως, που παραγνώρισε τον χαρακτήρα της ναζιστικής οργάνωσης απογυμνώνοντας τις εγκληματικές πράξεις (για τις οποίες δικάζεται) από την ιδεολογία της, η επαγρύπνηση του δημοκρατικού κόσμου οφείλει να είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

Στις 9 το πρωί σήμερα σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών καλεί η ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένη Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή. Στην ανακοίνωσή της τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «μέσα σε μια περίοδο κλιμάκωσης της ρατσιστικής πολιτικής και εθνικιστικής προπαγάνδας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι ακόμα σημαντικότερη η μάχη ώστε να μη γυρίσουμε πίσω στην περίοδο ασυλίας που είχαν οι νεοναζί με την κάλυψη της αστυνομίας και των δικαστηρίων να οργανώνουν τάγματα εφόδου στις γειτονιές με δολοφονικές επιθέσεις και πογκρόμ σε μετανάστες και αντιφασίστες».

Οι επόμενες δικάσιμοι στο Εφετείο (Αλεξάνδρας και Λουκάρεως) είναι στις 9, 14, 15, 17, 20-24, 28-30 Ιανουαρίου, ενώ στις 17 Ιανουαρίου προγραμματίζεται διαδήλωση στα Πετράλωνα (6 μ.μ. πλατεία Μερκούρη) για τα έξι χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί