Με μηνύσεις και συλλήψεις προσπαθούν να σπάσουν την απεργία στον ΟΤΕ

Μηνύσεις για τους αποκλεισμούς κτιρίων και καταστημάτων – Πέντε συλλήψεις απεργών στη Θεσσαλονίκη

Λίγες ώρες μετά την κατάθεση μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου από το Δ.Σ. του ΟΤΕ, με την κατηγορία ότι απεργοί και συνδικαλιστές αποκλείουν κτίρια και εμποδίζουν εργαζόμενους να πάνε στη δουλειά τους, συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη πέντε απεργοί εργαζόμενοι της εταιρείας.

Με κλιμάκωση του αυταρχισμού απαντάει η διοίκηση του ΟΤΕ στον πολυήμερο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων του ομίλου που προκηρύχθηκε μετά τις απολύσεις εργαζομένων και με βασικό αίτημα την υπογραφή τριετούς συλλογικής σύμβασης εργασίας,

Σε πλήρη ταύτιση με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη κατά των απεργιών, η εργοδοσία ανακοίνωσε την Τρίτη 7/1 ότι προχωρά σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου «για να αντιμετωπίσει το αντιδημοκρατικό φαινόμενο του αποκλεισμού κτιρίων από μερίδα συνδικαλιστών».

Συλλήψεις εργαζομένων-απεργών του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη

Λίγο αργότερα, το απόγευμα της Τριτης, πέντε απεργοί εργαζόμενοι στην ΟΤΕ συνελήφθησαν στο κεντρικό κατάστημα του Οργανισμού επί της  Καρόλου Ντηλ και μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου στην πλατεία Αριστοτέλους. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαν συνδικαλιστές από τον αξιωματικό υπηρεσίας, με εντολή εισαγγελέα, αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι.

Οι συλλήψεις έγιναν μετά από μήνυση που κατέθεσε ο περιφερειακός προϊστάμενος Βορείου Ελλάδος της εταιρίας εναντίον της ΟΜΕ-ΟΤΕ «για αποκλεισμό κτιρίων και παρεμπόδιση εισόδου σε εργαζόμενους οι οποίοι θέλουν να εργαστούν», όπως ενημερώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ, με ανακοίνωσή της, αντιδρά στη στάση του Ομίλου του ΟΤΕ:

«Αντί για Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, διέταξαν απολύσεις!

Αντί για διάλογο με την Ομοσπονδία, έφεραν την αστυνομία και προσαγάγουν τους εργαζόμενους με ψευδείς καταμηνύσεις!

Η Διοίκηση του ΟΤΕ δεν μπορεί να διαχειριστεί το πάθος της για ακόμα μεγαλύτερη υπερκερδοφορία στον Οργανισμό.

Η Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού πρέπει να παραιτηθεί τώρα γιατί οδηγεί στην καταστροφή την εταιρεία και τους εργαζόμενους!

Λάθος «εργαλεία» επιλέγουν. Με όργανο τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους απέναντι σε θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα δεν υπηρετούν Ούτε την Ανάπτυξη Ούτε την Κανονικότητα!

Ο Αγώνας των εργαζομένων για αξιοπρεπείς  συνθήκες απασχόλησης και δίκαιες αμοιβές ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ!» αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για τη σύλληψη των απεργών του ΟΤΕ: Η διοίκηση τρομοκρατεί τους εργαζομένους

«Ως ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης θεωρούμε πως οι συλλήψεις συνδικαλιστών αποτελούν ακόμη έναν κρίκο στην αλυσίδα του εντεινόμενου κυβερνητικού αυταρχισμού και της αυθαιρεσίας, με  στόχο τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα εργασιακά δικαιώματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης:

«Πέντε απεργοί εργαζόμενοι στην ΟΤΕ συνελήφθησαν σήμερα στο κεντρικό κατάστημα του Οργανισμού επί της  Καρόλου Ντηλ και μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου στην πλατεία Αριστοτέλους.

Οι συλλήψεις έγιναν μετά από μήνυση που κατέθεσε ο περιφερειακός προϊστάμενος Βορείου Ελλάδος της εταιρίας εναντίον της ΟΜΕ-ΟΤΕ «για αποκλεισμό κτιρίων και παρεμπόδιση εισόδου σε εργαζόμενους οι οποίοι θέλουν να εργαστούν».

Με την ενέργεια αυτή η διοίκηση της εταιρίας επιχειρεί με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους οι οποίοι συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, με αιτήματα την επαναπρόσληψη των απολυθέντων συναδέλφων τους και την υπογραφή τριετούς σύμβασης εργασίας.

Ως ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης θεωρούμε πως οι συλλήψεις συνδικαλιστών αποτελούν ακόμη έναν κρίκο στην αλυσίδα του εντεινόμενου κυβερνητικού αυταρχισμού και της αυθαιρεσίας, με  στόχο τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα εργασιακά δικαιώματα.

Καταδικάζουμε οποιαδήποτε ενέργεια στρέφεται εναντίον εργαζομένων και εν προκειμένω εναντίον των εργαζομένων-απεργών στον ΟΤΕ.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα τους και δηλώνουμε πως ως κόμμα θα σταθούμε στο πλευρό τους με κάθε τρόπο, μέχρι την τελική τους δικαίωση.

Τέλος, δηλώνουμε πως δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στο κυβερνητικό δόγμα «νόμος και τάξη» να αποτελέσει το όχημα για την επιχειρούμενη συρρίκνωση των δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού».

Δήλωση του Κώστα Αρβανίτη για τις μηνύσεις κατά των απεργών του ΟΤΕ

Δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία & αναπληρωματικού μέλους της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) του Ε/Κ, Κώστα Αρβανίτη, για τις μηνύσεις κατά των απεργών του ΟΤΕ:


Βρυξέλλες – 7 Ιανουαρίου 2020

Η κατάθεση μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου για την απεργία στον όμιλο ΟΤΕ αποτελεί ευθεία απόπειρα τρομοκράτησης ενός εργατικού αγώνα που επιμένει εδώ και εβδομάδες μέσα σε ένα καθεστώς μιντιακού «σιωπητηρίου». Όσο κι αν επιχειρείται να δικαιολογηθεί με σαθρά επιχειρήματα περί «παρεμπόδισης εργαζομένων που θέλουν να εργαστούν» (!!!) αποτελεί ξεκάθαρα νέο κρούσμα κυβερνητικού αυταρχισμού.

Φυσικά, όλα αυτά δεν προκαλούν καμία έκπληξη: Είναι συνέχεια της πολυετούς στοχοποίησης κάθε μορφής συνδικαλιστικής έκφρασης και αγώνα, στοχοποίηση που, πρόσφατα, και με αφορμή κινητοποίηση στο ΜΕΤΡΟ, επικυρώθηκε και από τα πρωθυπουργικά χείλη.

Η παραγγελιά του ΣΕΒ και τον πολυεθνικών να τσακιστεί το συνδικαλιστικό κίνημα θα βρει τους εργαζόμενους απέναντι. Τα κεκτημένα αιώνων δεν θα θυσιαστούν για τα υπερκέρδη μιας αχόρταγης και αδίστακτης ελίτ.

Φυσικά, όλα αυτά δεν θα περάσουν έτσι: η ποινικοποίηση ενός συνδικαλιστικού αγώνα είναι πρακτική που γυρνά τη χώρα αλλά και την Ευρώπη ολόκληρη σε ένα σκοτεινό παρελθόν και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οφείλει να ενημερωθεί και να τοποθετηθεί. Γι’ αυτό ακριβώς και θα παρέμβουμε στην αρμόδια επιτροπή (EMPL).

Ο κόσμος της εργασίας στο τέλος θα νικήσει. Αργά, ή γρήγορα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί