Χρ. Γιαννούλης: «Κρυφή» και «αόρατη» για την ελληνική κοινή γνώμη και τα ΜΜΕ η απεργία των εργαζομένων στον ΟΤΕ

«Κρυφή» και «αόρατη» για την ελληνική κοινή γνώμη και τα μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισε την απεργία των εργαζομένων στον ΟΤΕ μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Γιαννούλης.


«Είναι επί 14 μέρες οι απεργοί του ΟΤΕ με κλειστά τα καταστήματα και τα κεντρικά γραφεία, ζητούν το αυτονόητο, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, όχι απολύσεις αλλά ενίσχυση του δυναμικού», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως «τα εργασιακά δικαιώματα και η ικανοποίηση των αιτημάτων τους είναι πολιτική προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Είναι απίστευτο να είναι αόρατη αυτή η απεργία. Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτή η ομερτά. Δεν μπορούμε να λέμε ότι έχουμε δημοσιογραφικό συνδικαλισμό και να ανεχόμαστε την ομερτά σιωπής για ένα γεγονός. Αν υπήρξε αυτή η κινητοποίηση με την προηγούμενη κυβέρνηση θα το είχαν μάθει και οι κάτοικοι της Σκανδιναβίας» συμπλήρωσε ο κ. Γιαννοήλης, σχολιάζοντας την αφωνία των περισσότερων ΜΜΕ σε σχέση με την απεργία διαρκείας του ΟΤΕ.

Κληθείς να σχολιάσει το νέο επενδυτικό σχέδιο που κατατέθηκε από την Ελληνικός Χρυσός ΑΕ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι «στην ουσία υπαγορεύτηκε ένα νέο σχέδιο προς έγκριση με πολλά κενά και μυστικά σημεία ώστε να γίνεται έκπτωση των όρων και τον προϋποθέσεων, έτσι ώστε η πολυπόθητη ανάπτυξη έτσι όπως την εννοούν να μην συμπεριλάβει ούτε το περιβάλλον, ούτε την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Χαλκιδικής».

Χαρακτήρισε δε την κυβέρνηση «απάτη», καθώς «θεωρούν επένδυση και ανάπτυξη την αποδιοργάνωση στοιχειωδών κανόνων της λογικής και της νομοθεσίας. Αυτό είναι η Νέα Δημοκρατία σήμερα».

Σε σχέση με τις σεξιστικές δηλώσεις του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας την παραμονή της πρωτοχρονιάς ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Κοιτάμε μπροστά» δήλωσε πως «αυτό το κακό χιούμορ με τον Σειρηνάκη χτύπησε σαν «σειρήνα» σε όσους είχαν απαλλάξει τον κ. Τζιτζικώστα από τη δημόσια κριτική».

«Του την αναγνωρίζω ως πράξη την συγγνώμη αλλά θα έπρεπε να είχε αποφύγει η αλαζονεία του να τον οδηγήσει σε μια τόσο κακή δήλωση. Είναι η αλαζονεία της εξουσίας, του δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι πάνω στο άλογο του νικητή και προχωράω» τόνισε στη συνέχεια ο κ. Γιαννούλης, σημειώνοντας πως η παράταξη «Κοιτάμε μπροστά» συνέβαλε καθώς εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαιτούσε μια συγγνώμη από τον περιφερειάρχη.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το επικοινωνιακό πρόγραμμα της Αττικό Μετρό ΑΕ για το 2020, το οποίο προϋπολογίζει 640.000 ευρώ για την διαφήμιση του Μετρό Θεσσαλονίκης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως «η απάντηση του κ. Ταχιάου είναι για γέλια και για κλάματα. Παραδέχεται ότι θα μοιράσει 640.000 ευρώ για να μην χαθούν από το ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν μας λέει τους όρους με τους οποίους θα τα μοιράσει, τα μέσα στα οποία θα μοιραστούν και τα κριτήρια με τα οποία θα δοθούν».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί