Τρεις συλλήψεις για τον θάνατο οπαδού

Στη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησε η αστυνομία, αργά το βράδυ της Κυριακής, για τον θάνατο του 28χρονου οπαδού από τη Βουλγαρία, στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε: Θεσσαλονίκη: Νεκρός οπαδός σε ανθρωποκυνηγητό

Ο νεαρός βρέθηκε νεκρός στο δρόμο, έχοντας παρασυρθεί και εγκαταλειφθεί από διερχόμενο αυτοκίνητο, μετά από επεισόδια που σημειώθηκαν στο περιθώριο της αναμέτρησης του Άρη με τον ΠΑΟΚ. Κατά το αιματηρό περιστατικό, που η αστυνομία με ανακοίνωσή της αποδίδει σε επίθεση οπαδών του ΠΑΟΚ, τραυματίστηκαν άλλοι δύο ομοεθνείς του θύματος.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει πως συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ηλικίας 26 και 24 ετών, «που εμπλέκονται σε επίθεση κατά ομάδας ατόμων, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και οι τρεις προαναφερόμενοι αλλοδαποί και μία 26χρονη ημεδαπή γυναίκα εμπλεκόμενη σε τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη, κατά την εξέλιξη του επεισοδίου».

Η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει επίσης ότι «ενημερώθηκε η Ιατροδικαστική Υπηρεσία προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια θανάτου του 28χρονου άντρα».

Οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και άλλων ατόμων που συμμετείχαν στην επίθεση.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Από την πρώτη στιγμή ενεπλάκη στις αστυνομικές έρευνες η υποδιεύθυνση αντιμετώπισης αθλητικής βίας Βορείου Ελλάδος, καθώς συγκεντρώθηκαν στοιχεία που συνδέουν το συμβάν με οπαδικές διαφορές. Μάλιστα, για το περιστατικό ενημερώθηκε κι ο αρμόδιος για θέματα αθλητισμού εισαγγελέας πλημμελειοδικών.

Όπως έγινε γνωστό, ο 28χρονος Βούλγαρος είχε ταξιδέψει τα προηγούμενα 24ωρα μαζί με συμπατριώτες του στη Θεσσαλονίκη, για να παρακολουθήσουν την ποδοσφαιρική αναμέτρηση ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ.

Ένα 24ωρο μετά το ντέρμπι στο «Κλεάνθης Βικελίδης», η παρέα των νεαρών που είχαν έρθει από την Βουλγαρία περπατούσαν στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής όπου διαδραματίστηκε το αιματηρό επεισόδιο. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί