Ο κόσμος στις φλόγες κι η χώρα στον αστερισμό του… Λάκη!

Του Μιχάλη Τζανάκη

Εικόνες Αποκάλυψης στην Αυστραλία με μια ασύλληπτη αλλά και εξαιρετικά ύποπτη οικολογική καταστροφή. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να διαχειριστεί τον ακόρεστο πόθο για πλούτο. Μπορεί να κάνει τα πάντα, να καταστρέψει τα πάντα, να κάψει τα πάντα. Η «ανάπτυξη» να είναι καλά κι όλα τ’ άλλα ας γίνουν στάχτη και μπούρμπερη! Τα φλεγόμενα καγκουρό και  κοάλα είναι ο καθρέφτης της ανθρώπινης κόλασης επί γης. Είναι το τίμημα του «αναπτυγμένου» ανθρώπου που είναι ανίκανος να διαφυλάξει την αξιοπρέπειά του, αλλά κυρίως την ίδια του τη ζωή.

Γιατί αυτό δεν είναι έγκλημα κατά του φυσικού περιβάλλοντος, αυτοχειριασμός είναι, αλλά είπαμε, πάνω απ’ όλα η «ανάπτυξη» (βλ. κέρδος για τους λίγους).

Εξίσου παρανοϊκό και αυτό το ολοκαύτωμα που επίκειται, καθώς ένας σχιζοειδής ηγέτης –δεν είναι μόνο ο Κιμ, όσο κι αν αυτό θέλουν να παρουσιάσουν- εκτελεί έναν ανώτατο αξιωματούχο γιατί «έτσι γουστάρει». Η παράνοια εκφρασμένη από τον «πλανητάρχη», ο οποίος μετά τις μπίζνες είπε να παίξει και με  μερικά εκατομμύρια ζωές. Τα ‘χει αυτά η … επιχειρηματικότητα. Αν δε χυθεί αίμα πώς θα δουλέψουν τα εργοστάσια του θανάτου, πώς θα διαφημιστούν κανόνια και αεροπλάνα. Δηλαδή να οδηγηθούμε σε ύφεση εξαιτίας της προστασίας του ανθρώπινου κρέατος;

Η κρεατομηχανή του πολέμου φέρνει κέρδη, όσο κι αν κάποιοι αφελείς πιστεύουν ότι το κόστος του είναι μεγαλύτερο.

Κι εμείς; Ως χώρα, ως μέλος της ΕΕ απλά ανταλλάξαμε ευχές και κάναμε ρεβεγιόν με τον αοιδό Αντύπα και τον απόλυτο «Έλληνα» σε τσακίρ κέφι πάντα, ευυπόληπτο Λάκη Γαβαλά να λικνίζεται με ηδυπάθεια προς τέρψη της αισθητικής μεταξύ Φλωρινιώτη και κας Πατούλη.

Κι όμως το καιόμενο καγκουρό είναι στην πόρτα μας, κι όμως ο Άραβας καμικάζι ετοιμάζει την απάντησή του στον αυτιστικό Τραμπ πάλι στην πόρτα μας, κι όμως ορδές προσφύγων θα θαλασσοπνίγονται σε λίγο στη Μεσόγειο κι εμείς θα παίρνουμε μαθήματα πατριωτισμού από τον κο Βελόπουλο και θα παρακολουθούμε σεμινάρια ελληνοπατριωτισμού από την «Αγωγή Ελλήνων», του πολυπράγμονος Άδωνη.

Αυτός ο κόσμος ο μικρός ο μέγας…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί